Miliardarul Klaus Jacobs, cel care a infiintat compania de cafea Jacobs, a anuntat ca va dona 200 de milioane de euro in urmatorii cinci ani Universitatii Internationale din Bremen. In acest fel, Jacobs va sprijini singura universitate privata din Ge
Miliardarul Klaus Jacobs, cel care a infiintat compania de cafea Jacobs, a anuntat ca va dona 200 de milioane de euro in urmatorii cinci ani Universitatii Internationale din Bremen. In acest fel, Jacobs va sprijini singura universitate privata din Germania care ofera cursuri in limba engleza, in fata competitiei puternice de la celelalte universitati de elita germane, care se bucura de finantare de la bugetul de stat. Infiintata in 2001 in orasul unde a fost creata si prima fabrica Jacobs, Universitatea din Bremen are peste 1.000 de studenti. Multi dintre acestia sint din Europa de Est, numerosi fiind chiar din Romania, si au nevoie de ajutor financiar substantial pentru a putea acoperi costurile de scolarizare de peste 15.000 de euro anual. La fel ca in majoritatea statelor din Europa continentala, invatamintul superior din Germania este public. In schimb, in lumea anglo-saxona, donatii ca a lui Jacobs sint frecvente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.