La inceputul acestei luni, RCS&RDS anunta ca nu este de acord cu decizia ANRC de a amana implementarea celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare.
Sustinand ca se aliaza demersurilor facute de RomTelecom, Telemobile si Cos
La inceputul acestei luni, RCS&RDS anunta ca nu este de acord cu decizia ANRC de a amana implementarea celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare.
Sustinand ca se aliaza demersurilor facute de RomTelecom, Telemobile si Cosmote, reprezentantii RCS&RDS au considerat drept neintemeiata decizia ANRC, cu atat mai mult cu cat deciziile de reducere a tarifelor se inscriu in evolutia tarifelor de terminare in retelele mobile de la nivelul tarilor din Uniunea Europeana.
"ANRC revine intr-un mod inexplicabil asupra acestor tarife, fara sa mai fi fost efectuat intre timp un alt model de cost, o alta analiza de piata sau fara sa fi fost aduse la cunostinta autoritatii noi date si informatii care sa justifice emiterea unei alte decizii de catre ANRC.
Avand in vedere ca nu exista elemente noi care sa stea la baza propunerii ANRC de amanare a aplicarii etapei a doua de scadere a tarifelor de terminare in retelele Vodafone si Orange, consideram ca nu exista o baza reala pentru a emite o decizie ce hotaraste aceasta amanare", se arata in comunicat.
Pe de alta parte, RCS&RDS nu crede ca, tinand cont de calitatea ANRC de autoritate publica in domeniu, aceasta ar trebui sa isi schimbe pozitia la numai cateva saptamani dupa adoptarea unor decizii cu influenta majora asupra utilizatorilor finali si operatorilor, determinand astfel un climat impredictibil pentru dezvoltarea investitiilor pe piata comunicatiilor electronice din Romania.
Acuzand ANRC ca nu-si respecta obiectivul de a promova concurenta si a proteja interesele utilizatorilor finali, RCS&RDS si-a exprimat increderea ca Agentia va tine cont de propunerile formulate si-si va retrage proiectul de decizie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.