Producatorul francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod Ricard a anuntat ca va pune in vanzare cel mai scump sortiment de sampanie din lume, transmite Reuters. "O sticla va costa in jur de 1.000 de euro (1.276 dolari). Productia nu va fi mare si n
Producatorul francez de vinuri si bauturi spirtoase Pernod Ricard a anuntat ca va pune in vanzare cel mai scump sortiment de sampanie din lume, transmite Reuters. "O sticla va costa in jur de 1.000 de euro (1.276 dolari). Productia nu va fi mare si nu va fi comercializata pe piata locala", a declarat presedintele companiei, Patrick Ricard, la adunarea anuala a actionarilor. Pernod Ricard, al patrulea producator mondial din industria vinului, va intra anul viitor si pe piata romaneasca cu licoarea lui Bachus. Decizia sa este favorizata de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si de disparitia taxelor vamale, care ajung in prezent la 60%.
La ora actuala, grupul francez se afla pe piata romaneasca intre primii trei importatori de bauturi spirtoase, cu o cota de peste 50% din piata de whisky, potrivit propriilor estimari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.