Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri raportul de activitate al Comisiei de ancheta a legalitatii si oportunitatii construirii "Cathedral Plaza", prin care se cere oprirea imediata a constructiei imobilului din imediata apropiere a Catedralei
Biroul Permanent al Senatului a aprobat ieri raportul de activitate al Comisiei de ancheta a legalitatii si oportunitatii construirii "Cathedral Plaza", prin care se cere oprirea imediata a constructiei imobilului din imediata apropiere a Catedralei "Sfantul Iosif", transmite Mediafax. Totodata, Comisia de ancheta a solicitat Guvernului sa fundamenteze, in maximum 15 zile, un proiect de lege pentru declararea utilitatii publice, de interes national sau local, a imobilului "Cathedral Plaza". Anumiti parlamentari au cerut ca Ministerul Public sa cerceteze aspectele legate de realizarea proiectului si a constructiei, pentru a stabili responsabilitatea penala a celor implicati.
In acest context, parlamentarii au solicitat Guvernului ca, in termen de 3 luni, sa revada si sa completeze mai multe legi in domeniul executarii constructiilor, amenajarii teritoriului si urbanismului.
Proiectul de Hotarare al Comisiei privind constructia imobilului "Cathedral Plaza" urmeaza sa fie votat joi in plenul Senatului.
Proiectul de constructie a cladirii de birouri de langa Catedrala Romano-Catolica este blocat, in lipsa unei decizii definitive a instantei care judeca litigiul aparut in realizarea lucrarilor. Situatia a fost analizata in Guvern la mijlocul lunii septembrie, cand problemele existente in derularea lucrarilor au fost prezentate Executivului. Proiectul vizeaza construirea langa monumentul istoric a unui imobil de 75 m, structurat pe 4 nivele la subsol + P + 19 E.
Reprezentantii Willbrook Management, firma dezvoltatoare, afirma ca intregul proiect a fost gandit dupa consultarea cu Arhiepiscopia, iar solutia gasita evidentiaza Catedrala Sfantul Iosif. Acestia au respins ipotezele conform carora proiectul Piata Catedralei ar fi construit "pe alte baze decat cele profesioniste, etice si legale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.