L-am privit cu mare atentie pe dl Turcu in editia speciala a dlui Tuca de la Antena 1. Este extrem de interesant faptul ca in numai citeva zile dl Turcu a reusit sa patrunda pe scena publica si sa intrupeze un rol nemaiintilnit pe piata media a perso
L-am privit cu mare atentie pe dl Turcu in editia speciala a dlui Tuca de la Antena 1. Este extrem de interesant faptul ca in numai citeva zile dl Turcu a reusit sa patrunda pe scena publica si sa intrupeze un rol nemaiintilnit pe piata media a personajelor din Romania, acela al fostului ofiter de informatii plecat in ultimul moment dintr-un regim diabolic si intors acum in mijlocul poporului sau in mantia angelica a fiului ratacitor pentru care opinia publica pare dispusa sa sacrifice boul cel gras. Privindu-l, nu poti pune la indoiala inteligenta domnului Turcu. Domnia sa pare sa aiba un discurs coerent si ingrijit, nemaivorbind ca nici informatiile nu par sa-i lipseasca. Ceea ce mi se pare insa suspect in cazul Domniei sale este mobilul acestui intempestiv puseu de onestitate. Asa cum a marturisit in emisiunea dlui Tuca, fostul ofiter al serviciilor secrete sustine ca a pornit in acest turnir al demascarilor impulsionat de prilejul optim pe care l-a aflat intr-o declaratie programatica a guvernului Tariceanu, declaratie ce viza deconspirarea politicienilor care au colaborat cu fostele servicii. Cum ar veni, miscat de vointa politica a actualei puteri a decis sa puna umarul si sa-si aduca contributia majora. Or, aici mi se pare ca treaba nu tine: un om uns cu toate alifiile muncii de informatii, o masina pragmatica de analiza, sinteza si organizare a fisierelor, un profesionist al umbrei are brusc revelatia unui patriotism curativ si solar. Pur si simplu nu pot accepta ca, atins spontan de patima adevarului, un calculator care contine date secrete incepe sa scoata pagini la imprimanta. Mi-e teama ca cineva, undeva, apasa un buton.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.