Compania IBM a anuntat extinderea liniei de unitati de stocare, incluzand atat noi optiuni flexibile pentru garantie, cat si noi modele pentru portofoliul de sisteme de stocare cu banda magnetica ce include prima unitate linear-tape din lume, cu o ca

Compania IBM a anuntat extinderea liniei de unitati de stocare, incluzand atat noi optiuni flexibile pentru garantie, cat si noi modele pentru portofoliul de sisteme de stocare cu banda magnetica ce include prima unitate linear-tape din lume, cu o capacitate fizica de 700 GB.
De asemenea, IBM a introdus noul concept HyperPAV pentru serverul de stocare IBM System Storage DS8000 Turbo, care va ajuta clientii sa reduca volumul de sarcini administrative. Fiind un produs exclusiv IBM, HyperPAV ofera la cerere inlocuitori pentru mediile z/OS. Volumele cu Acces Paralel (Parallel Access Volumes - PAV) reprezinta o imbunatatire majora a performantei unitatilor de stocare fata de procesarea I/O. HyperPAV este proiectat pentru a eficientiza functiile unitatilor PAV si pentru a ajuta clientii sa scaleze ratele I/O, fara a mai fi nevoie de alte definitii PAV-alias.
In plus, sistemul de stocare IBM System Storage DS8000 Turbo va fi disponibil cu un nou tip de garantie flexibila pentru intreprinderi, care va permite clientilor sa aleaga optiuni de garantie 24/7 pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 4 ani. Pana in prezent, sistemul System Storage DS8000 a fost disponibil cu o singura optiune de garantie, de 4 ani. Noul tip de garantie permite clientilor o flexibilitate crescuta in evaluare, extinzand totodata costul total de proprietate pentru sistemul DS8000. Toate optiunile de garantie includ asistenta pentru hardware, software, componente si exploatare. "IBM are ca scop imbunatatirea permanenta a produselor sale de stocare prin cele mai noi inovatii tehnologice", a declarat Charlie Andrews, director de marketing pentru divizia sistemelor de stocare. "Anunturile facute au fost concepute pentru a permite clientilor sa isi atinga obiectivele generale, oferindu-le o infrastructura mai flexibila, mai putin costisitoare si mai scalabila", a precizat Andrews.

IBM largeste si linia de produse tape-drive

IBM a anuntat, totodata, lansarea a sase noi modele din gama de sisteme IBM System Storage 3599 Tape Media, primul mediu de stocare cu banda magnetica, avand o capacitate fizica de 700 GB, de departe cea mai mare capacitate fizica lineara de pe piata, prezentand o crestere de 40% fata de capacitatea modelului anterior. Proiectate pentru aplicatii de back-up sau restore, arhivare, securizare sau de audit, modelele 3599 Tape Media includ formatul WORM si sunt suportate de capabilitatea de criptare in tape-drive-ul IBM System Storage TS1120 Model E05. Tape-drive-ul 3599 poate fi integrat in TS3500 Tape Library, in 3494 Tape Library, in Silo Compatible Tape Drive Frame 3592 Model C20 si in mediile individuale. Modelele cu banda magnetica IBM System Storage 3599, cu o capacitate fizica de 700 GB, vor fi disponibile din 26 ianuarie 2007, cu un pret initial de 5400 de dolari si cu un pachet de 20 de cartuse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.