Beneficiind de un excelent potential de dezvoltare economica, Brasovul ofera un mediu favorabil investitiilor straine datorita "unei bogate traditii industriale, unui important centru universitar tehnic si nivelului ridicat al somajului, aflat peste
Beneficiind de un excelent potential de dezvoltare economica, Brasovul ofera un mediu favorabil investitiilor straine datorita "unei bogate traditii industriale, unui important centru universitar tehnic si nivelului ridicat al somajului, aflat peste media pe tara".
Primul proiect de Parc Industrial din Brasov de tip Greenfield va fi dezvoltat pe o suprafata totala de 34 ha, in imediata apropiere a viitorului aeroport international. "Un parc industrial este o zona delimitata unde se desfasoara activitati economice, de productie industriala si servicii intr-un regim de facilitati specifice. Parcurile industriale de tip Greenfield sunt acele parcuri unde toate halele de productie si cladirile aferente sunt constructii noi, construite astfel incat sa corespunda necesitatilor specifice fiecarui client in parte", explica Daniela Dumitrescu, project analyst, pentru Curierul National.
Avand o suprafata destinata productiei de 160.000 mp, proiectul cuprinde 12 hale de productie si 3 cladiri de birouri, cu scopul inchirierii pe termen lung. Cele 3 blocuri tip campus vor avea o suprafata de 20.000 mp, iar halele de productie, ce vor fi proiectate in functie de solicitarile fiecarui client, vor fi dezvoltate pe suprafete variind intre 3.000 si 20.000 mp.
Dotarile promise clientilor parcului, pe langa doua hoteluri de 2 si 4 stele, vor fi asigurarea securitatii perimetrale, iluminat exterior, servicii bancare, gradinita, magazin non-stop, cabinet medical, servicii vamale, sali de conferinte, restaurante si cantine. Un plus adus proiectului vizeaza infrastructura si utilitatile necesare ce vor fi disponibile in cantitatile cerute de fiecare client.
Promotorul proiectului este firma ICCO din Brasov, care beneficiaza de "o vasta experienta in domeniul constructiilor industriale", asigura Dumitrescu. Initiatorii ofera o dinamica a pretului terenurilor independenta de evolutia viitoare a preturilor din zona, chiria lunara evitand cresterea artificiala a preturilor. In plus, clientii parcului vor beneficia de toate avantajele logistice si de infrastructura, care sunt comune pentru intregul parc, cat si de serviciile specifice cerute, se arata intr-un comunicat.
Referitor la valoarea totala a investitiilor, "aceasta poate varia in functie de cerintele si nevoile viitorilor clienti", dat fiind faptul ca proiectul este de tip Greenfield, apreciaza Dumitrescu.
Lucrarile de constructie a parcului industrial, aflat in faza de proiect, sunt prevazute sa inceapa pentru luna martie 2007, iar primii clienti "se vor putea muta in parc in toamna anului viitor". Referitor la clientii parcului, Dumitrescu ne-a asigurat ca sunt "companii romanesti si straine, care doresc sa isi dezvolte afacerea, beneficiind de avantajele oferite de derularea activitatii intr-un cadru organizat, accesand un pachet de servicii centralizate, precum si de potentialul uman si economic de exceptie al regiunii Brasov".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.