Bill Gates, presedintele Microsoft, si printul Alwaleed bin Talal, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 20 de miliarde de dolari, au inaintat o oferta de 3,7 miliarde de dolari pentru achizitionarea lantului hotelier Fou
Bill Gates, presedintele Microsoft, si printul Alwaleed bin Talal, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 20 de miliarde de dolari, au inaintat o oferta de 3,7 miliarde de dolari pentru achizitionarea lantului hotelier Four Seasons. Isadore Sharp, presedinte si CEO al lantului hotelier, s-a declarat multumit de oferta de 82 de dolari pe actiune, inaintata de cei doi.
Oferta facuta de Bill Gates si de Alwaleed este cu 27% mai mare decat cotatia actiunilor lantului hotelier, inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri, de la bursa din New York. "Aceasta tranzactie, cu acesti investitori, este singura pe care sunt dispus sa o iau in calcul", a declarat Sharp, citat de Bloomberg. Daca tranzactia se va finaliza, familia Sharp doreste sa-si pastreze participatia de 10%, iar restul de 90% din actiuni vor fi cumparate de cei doi.
Companiile hoteliere au devenit tinta investitorilor pe masura ce preturile din real-estate in marile orase ale lumii au cunoscut un trend ascendent, iar costurile pentru ridicarea de noi constructii sunt foarte mari. International Capital LLC, din Dubai, se afla in proces de achizitionare a Travelodge Hotels Ltd, pentru 1,3 miliarde de dolari, in timp ce Blackstone Group LP este dispusa sa aloce 5,25 de miliarde de dolari pentru cumpararea de hoteluri si de proprietati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.