Birourile vamale de la actuala frontiera cu UE, precum si de la frontiera dintre statele care vor adera la Uniune urmeaza sa fie desfiintate.

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) va elabora, in cel mult o saptamina, ordinele privind n
Birourile vamale de la actuala frontiera cu UE, precum si de la frontiera dintre statele care vor adera la Uniune urmeaza sa fie desfiintate.

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) va elabora, in cel mult o saptamina, ordinele privind noua structura organizatorica si statele de functii ale aparatului central al institutiei, directiilor regionale si ale birourilor vamale, valabile din 2007.

Masura a fost aprobata prin hotarire la ultima sedinta de guvern, avind in vedere noile atributii ale ANV dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Dupa integrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007, birourile vamale de la frontierele de nord, est si de sud-vest ale Romaniei vor fi considerate drept birouri vamale de frontiera ale Uniunii Europene, urmind ca birourile vamale de la actuala frontiera cu UE, precum si de la frontiera dintre statele care vor adera la Uniune, sa fie desfiintate.

Se redistribuie personalul

Personalul vamal si contractual din cadrul birourilor vamale de frontiera care isi inceteaza activitatea incepind cu 1 ianuarie 2007 va fi numit, pe baza de examen, in functiile vacante existente in statele de functii ale aparatului central al ANV, directiilor regionale si birourilor vamale. Examenele pentru numirea in functiile vacante vor fi organizate pina la 15 decembrie 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.