Guvernul a decis ca suma economisita pe primul semestru de agentii economici monitorizati sa fie folosita de ministerele care ii gestioneaza pe acestia, precum si de AVAS pentru suplimentarea salariilor si angajarea de personal, dar fara a se depasi
Guvernul a decis ca suma economisita pe primul semestru de agentii economici monitorizati sa fie folosita de ministerele care ii gestioneaza pe acestia, precum si de AVAS pentru suplimentarea salariilor si angajarea de personal, dar fara a se depasi plafoanele stabilite initial. Analiza prezentata de Ministerul de Finante in sedinta de Guvern arata ca economiile inregistrate la fondul de salarii de cei 51 de operatori economici monitorizati au o valoare totala de aproximativ 86 de milioane de lei. Tot in primul semestru al lui 2006 la agentii economici monitorizati s-a redus numarul mediu de personal cu 8.178 de persoane, de la 281.050 de angajati, la 272.872. Astfel, Guvernul a decis, printr-o hotarare adoptata saptamana trecuta, ca suma economisita sa fie folosita de unele ministere care gestioneaza agenti economici monitorizati, precum si de AVAS, pentru suplimentarea plafoanelor privind fondul de salarii si numarul mediu de personal la societatile aflate in monitorizare, dar fara ca plafonul stabilit initial sa fie depasit. Ministerele care au solicitat rectificarea fondului de salarii sunt: Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
Motivarea cresterilor fondurilor de salarii este argumentata de ministere prin necesitatea dezvoltarii unor activitati, cresterea veniturilor, plata orelor suplimentare, acordarea drepturilor salariale la nivelul celor negociate prin contractul colectiv de munca, nerespectarea termenelor de aplicare a programelor de restructurare si influente din cresterea salariului minim negociat la 370 lei. De asemenea, in cadrul aceluiasi plafon, Ministerul Economiei si Comertului si AVAS au solicitat modificarea programului privind reducerile efective de personal in anul 2006. Reducerile efective de personal scad in anul 2006 la operatorii economici monitorizati de la 25.717 persoane cat era aprobat initial, la 24.227 persoane in programul rectificat, mai putin cu 1.490 de salariati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.