Compania turca Arcelik, al treilea mare producator european de aparatura electrocasnica din Europa si proprietarul Arctic Gaesti, a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 43% fata de valoarea
Compania turca Arcelik, al treilea mare producator european de aparatura electrocasnica din Europa si proprietarul Arctic Gaesti, a inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie un profit net de 204 milioane euro, in crestere cu 43% fata de valoarea consemnata in perioada similara a anului trecut.
Compania, care a deschis luna trecuta o fabrica de frigidere, masini de spalat si televizoare Beko in Rusia, investitia fiind estimata la 90 milioane euro, a consemnat o cifra de afaceri de 2,52 de miliarde de euro, in crestere cu 12%. Totodata, marja de profitabilitate a Arcelik s-a imbunatatit cu 1,7 puncte procentuale, la 8,1%. Vanzarile din afara Turciei au inregistrat o crestere de 22,8%, in functie de volum, in urma extinderii prezentei grupului pe pietele din Europa de Est, Rusia, fostele state sovietice, Orientul Mijlociu si nordul Africii. "Prin investitia din Rusia, urmarim sa ne consolidam pozitia pe piata globala", a declarat Aka Gunduz Ozdemir, managerul general al grupului, citat de Reuters, preluat de Mediafax. Prezenta activa pe pietele de profil din Europa, Arcelik estimeaza ca va depasi obiectivul pentru acest an, privind obtinerea unui venit de 3,5 miliarde euro, dupa majorarea participatiei la Beko, de la 22,36% la 72,46%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.