Dupa mai multe saptamani in care ordinele investitorilor pe piata aurului au fost mai mult de vanzare, odata cu aprecierea dolarului fata de celelalte monede concurente, intrezarindu-se scaderea unciei la pragul suport de la 540 dolari, ultimele zile
Dupa mai multe saptamani in care ordinele investitorilor pe piata aurului au fost mai mult de vanzare, odata cu aprecierea dolarului fata de celelalte monede concurente, intrezarindu-se scaderea unciei la pragul suport de la 540 dolari, ultimele zile au adus o crestere accelerata a metalului galben.
Primele semnale au aparut in ultima saptamana din octombrie, cand uncia a testat permanent pragul de 600 dolari. Scaderea preturilor la petrol si deprecierea monedei americane, au provocat o crestere a metalului galben, care a atins la fixingul de dimineata de vinerea trecuta pe piata londoneza un maxim de 625,65 dolari, pentru ca la fixingul de seara sa scada la 622,75 dolari, fata de 598 dolari la inceputul saptamanii.
Pe piata futures a aurului, Comex, a New York Mercantile Exchange, preturile futures pentru finele anului au crescut vinerea trecuta de asemenea la 629,50 dolari, fata de 601 dolari in 27 octombrie, mai sus cu aproape 40 de dolari comparativ cu data de 23 octombrie.
O importanta deosebita in evolutia preturilor a avut-o si decizia Rezervei Federale americane in ceea ce priveste mentinerea nivelului dobanzii de baza la 5,25% cat si numarul de noi locuri de munca create in SUA fata de estimarile analistilor. Reamintim ca la jumatatea lunii mai aurul a atins un maxim al ultimilor 26 de ani de 730 dolari.
Pentru perioada urmatoare analistii prognozeaza pragul de rezistenta la 640 dolari, care odata trecut ar putea urca spre cel de 700 de dolari. Ei iau in calcul apropierea perioadei Sarbatorilor de iarna, care va determina o crestere accelerata a cererii de metal galben din partea bijutierilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.