Autoritatea Nationala a Vamilor va elabora, pana vineri, ordinele cu privire la structura organizatorica si statele de functii ale aparatului central al Autoritatii Nationale a Vamilor, directiilor regionale vamale si birourilor vamale, valabile ince
Autoritatea Nationala a Vamilor va elabora, pana vineri, ordinele cu privire la structura organizatorica si statele de functii ale aparatului central al Autoritatii Nationale a Vamilor, directiilor regionale vamale si birourilor vamale, valabile incepand cu 1 ianuarie 2007.
Avand in vedere noile atributii ale ANV dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Guvernul a aprobat o hotarare privind reorganizarea si functionarea Birourilor Vamale de la frontiera de nord, est si sud-vest a Romaniei, devenite Birouri vamale ale Uniunii.
Astfel, personalul vamal si contractual din cadrul birourilor vamale de frontiera care isi inceteaza activitatea incepand cu 1 ianuarie 2007 va fi numit, pe baza de examen, in functiile vacante existente in statele de functii ale aparatului central al ANV, directiilor regionale si birourilor vamale. Examenele pentru numirea in functiile vacante se organizeaza pana la data de 15 decembrie 2006. Regulamentul pentru organizarea si desfasurarea examenelor se aproba prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.
Cei din personalul vamal si contractual ale caror posturi vor fi desfiintate sau reduse incepand cu data de 1 ianuarie 2007 beneficiaza de drepturile prevazute de reglementarile legale in vigoare.
Actul normativ precizeaza ca Autoritatea Nationala a Vamilor aplica prevederile legale prin care se transpun directivele Comisiei Europene privind originea preferentiala si nepreferentiala a marfurilor. ANV va elabora metodologiile pentru aplicarea regulilor de origine preferentiale cuprinse in Protocoalele de reguli de origine ale Acordurilor incheiate de Uniunea Europeana.
O importanta deosebita o are activitatea desfasurata de brigazile mobile in lupta pentru prevenirea si combaterea fraudelor vamale, a traficului ilicit de arme, munitii, materiale explozive si radioactive, produse si substante stupefiante si psihotrope, precursori ai acestora si substante chimice esentiale, produse si substante toxice, obiecte din patrimoniul cultural national, metale si pietre pretioase, marfuri periculoase pentru sanatatea populatiei sau a mediului.
Autoritatea Nationala a Vamilor este condusa de un vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de subsecretar de stat numit prin decizie a primului-ministru. Hotararea intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.