Banca austriaca Erste Bank intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana la finalul anului 2007. Discutiile preliminare intre banca si reprezentantii Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si ai Bursei de Valori Bucuresti privind list
Banca austriaca Erste Bank intentioneaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana la finalul anului 2007. Discutiile preliminare intre banca si reprezentantii Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si ai Bursei de Valori Bucuresti privind listarea bancii austriece la Bucuresti deja au inceput. "Exista intentia ferma de listare a Erste Bank la Bucuresti, pana la finalizarea perioadei in care salariatii BCR care opteaza pentru transformarea actiunilor BCR in titluri Erste pot revinde titlurile pe piata de capital, dupa perioada obligatorie de detinere de un an", a declarat Arjen Janmaat, senior manager in cadrul Departamentului Strategie al bancii austriece, citat de Mediafax.
Un pachet de 8% din actiunile Bancii Comerciale Romane este detinut de salariatii bancii. Pentru acest pachet, Erste a anuntat, saptamana trecuta, ca ofera salariatilor fie 6,5 euro pentru o actiune BCR, fie o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni BCR, oferta grupului austriac urmand sa fie derulata in perioada 1-24 noiembrie. Prin listarea bancii austriece Erste la Bucuresti, va fi usurat procesul de schimb pentru actionarii din Romania. Pentru angajatii care opteaza pentru schimbarea actiunilor in titluri Erste Bank, exista posibilitatea sa vanda imediat catre banca austriaca pana la 50% din actiunile primite, la un pret de 45,90 euro. Titlurile ramase pot fi vandute in mod liber pe piata de capital, la Viena, Praga sau Bucuresti, dupa perioada obligatorie de detinere de un an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.