Companiile de distributie a gazelor naturale vor plati Consiliilor Locale, incepand cu 1 ianuarie 2007, o taxa de concesionare. Aceasta ar putea fi recunoscuta de ANRGN in pretul gazelor furnizate populatiei a declarat, vineri, Mircea Toader, secreta
Companiile de distributie a gazelor naturale vor plati Consiliilor Locale, incepand cu 1 ianuarie 2007, o taxa de concesionare. Aceasta ar putea fi recunoscuta de ANRGN in pretul gazelor furnizate populatiei a declarat, vineri, Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.
"Distrigaz Nord si Distrigaz Sud sunt companii private si este normal sa plateasca o taxa de utilizare a terenurilor pe care sunt amplasate retele de gaze naturale", a afirmat Toader.
Potrivit Mediafax, oficialul a precizat ca Asociatia Municipiilor din Romania si distribuitorii de gaze vor incheia pana la finele acestui an contractele pentru aceasta taxa, al carei valoare nu a fost inca stabilita.
"Va fi o taxa unica in toata tara, in functie de lungimea retelei", a declarat Toader. El a precizat ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) va decide daca aceasta taxa va fi recunoscuta in tarifele platite de populatie pentru gazele naturale. Directorul de tarife si preturi al ANRGN, Gabriel Sirbu, a precizat ca o parte din aceasta taxa ar putea fi recunoscuta distribuitorilor numai daca va fi un cost suplimentar.
"Pana in prezent nu s-a luat nicio decizie privind introducerea acestei taxe companiilor Distrigaz Sud si Distrigaz Nord", a afirmat Sirbu. Potrivit acestuia, grupul de lucru constituit din reprezentantii Autoritatii si oficialii MAI nu au stabilit pana in prezent daca va fi introdusa o taxa suplimentara sau daca o parte din redeventele platite de catre distribuitori vor ajunge la autoritatiile locale. Tarifele gazelor naturale se vor majora incepand cu data de 12 noiembrie cu pana la 8,5 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.