Mai multe companii din China, printre care ZTE Corp. si Huawei Technologies Co., au semnat duminica 16 contracte cu 11 tari africane, in valoare de 1,9 milioane de dolari, pentru achizitionarea de minerale, dar si pentru construirea de infrastructur
Mai multe companii din China, printre care ZTE Corp. si Huawei Technologies Co., au semnat duminica 16 contracte cu 11 tari africane, in valoare de 1,9 milioane de dolari, pentru achizitionarea de minerale, dar si pentru construirea de infrastructura si retele de telefonie.
Suma reprezinta cea mai mare investitie facuta de China pe continentul negru. China, cel mai mare consumator la nivel mondial, intensifica investitiile in statele africane, pentru a raspunde cererii, in continua crestere, pentru petrol si pentru zacamintele de minereuri de fier. Compania de stat Sinosteel a semnat un contract de 230 de milioane de dolari cu Samancor Ltd, din Africa de Sud, pentru demararea de investitii intr-o mina de minereu feros de crom si pentru un proiect de instalatii de topire, informeaza bloomberg.com.
ZTE a semnat doua contracte, in valoare de 30 de milioane de dolari, pentru furnizarea de echipamente de telefonie in Lesotho si Ghana, iar Huawei va ajuta satele din Ghana sa beneficieze de retele de telefonie performante, in valoare de 30 de milioane de euro. De asemenea, Huawei va colabora cu autoritatile din Kenya pentru a dezvolta o retea electronica de Internet necesara Guvernului din Kenya.
Restul investitiilor chineze se vor concentra pe achizitia de titei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.