Atacul terorist din 10 august, care urma sa loveasca liniile aeriene care fac legatura intre Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, a cauzat operatorului de zbor British Airways o scadere cu 27% a profitului aferent trimestrului al treilea al
Atacul terorist din 10 august, care urma sa loveasca liniile aeriene care fac legatura intre Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, a cauzat operatorului de zbor British Airways o scadere cu 27% a profitului aferent trimestrului al treilea al anului in curs. Totusi, per ansamblu, in ultimele sase luni profitul companiei britanice a inregistrat o crestere de 1,6%, pana la nivelul de 371 de milioane de lire sterline.
Atacul terorist din luna august, dejucat de Scotland Yard, a fortat BA sa-si anuleze 1.280 de zboruri, dupa ce Guvernul din Insula a dispus adoptarea unor masuri de securitate foarte stricte, in aeroporturile britanice. Willie Walsh, directorul BA, declara la acea vreme ca "British Airways este incapabila sa indeplineasca masurile de securitate robuste si cercetarea bagajelor personale la Aeroportul londonez Heathrow. Incepem sa fim fortati sa anulam zboruri sau sa operam unele dintre zborurile de la Heathrow fara efectivul complet de pasageri". "Masurile de securitate foarte stricte continua sa afecteze traficul premium", a declarat vineri Willie Walsh.
In trimestrul al treilea, venitul net al BA a scazut pana la 165 de milioane de lire sterline, sau 14,3 pence pe actiune, de la nivelul de 167 de milioane de lire sterline, sau 14,8 pence pe actiune, consemnat in perioada similara a anului trecut. Vanzarile British Airways au crescut cu 4,9%, la 2,31 de miliarde de lire, informeaza bloomberg.com. Analistii estimau un profit mediu de 192 de milioane de lire. Totodata, compania britanica si-a revizuit in scadere previziunile privind avansul veniturilor in anul 2006, de la 5,5% la 4,5-5%, dar cheltuielile pentru achizitia de combustibili se vor plasa sub estimarile initiale, pe fondul scaderii pretului petrolului.
In opinia lui Florence Tassan, analist la Société Générale, in Paris rezultatele financiare inregistrate de operatorul de zbor "sunt dezamagitoare". "Eram constienti de faptul ca perioada de criza din luna august va avea un efect negativ asupra castigurilor BA, iar reprezentantii companiei nu vad o cale de a recupera pierderile", a mentionat Tassan. Vineri, la ora 10.13, cotatia actiunilor British Airways pe bursa londoneza a scazut cu 2,3%. De la inceputul anului si pana in prezent, cotatia titlurilor companiei britanice s-a majorat cu 36%.
In alta ordine de idei, British Airways a anuntat vineri ca a ajuns la un acord cu operatorul low-cost Flybe, pentru vanzarea diviziei regionale BA Connect.
Potrivit acordului de vanzare, British Airways, a treia mare companie de transport aerian din Europa, va detine o participatie de 15% la Flybe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.