Sub acest generic a avut loc ieri un simpozion organizat de COSR, la finele caruia s-au acordat si premiile concursului de literatura pentru elevi intitulat "Un condei numit fair-play". Alaturi de reprezentantii mass-media si ai MEC au participat con
Sub acest generic a avut loc ieri un simpozion organizat de COSR, la finele caruia s-au acordat si premiile concursului de literatura pentru elevi intitulat "Un condei numit fair-play". Alaturi de reprezentantii mass-media si ai MEC au participat consilierii prezidentiali Octavian Belu si Mariana Bitang, campioanele olimpice Iolanda Balas-Soeter, Elisabeta Lipa, Sanda Toma, Luara Badea-Carlescu, Camelia Potec, Valeria Racila von Groningen, medaliata mondiala si olimpica Violeta Beclea-Szekely, Ioan Dobrescu, secretar general al COSR. A fost un dialog deschis, sincer in care s-a spus multor lucruri pe nume. S-a facut un apel catre jurnalisti sa-si dea mana pentru a sprijini sportul in lumina sa adevarata, de la antrenamente si concursuri, pledand pentru miscare, prin care se castiga sanatatea si mai putin pe aspectul scandalurilor efemere. Sportul si presa sunt partenere, dar unele probleme trebuie sa le rezolve factorii implicati si mai putin jurnalistii, s-a spus la un moment dat. Trebuie creat climatul necesar pentru a depasi momentul dificil in care se afla acum sportul, oferindu-se informatii clare, adevarate, prezentand realitatea de la fata locului, nu cea culeasa prin apelurile telefonice. Nu o data s-a observat crearea unor imagini false despre modele, insistandu-se la nesfarsit pe cele ale trio-ului Ilie Nastase-Nadia Comaneci-Gheorghe Hagi, prezentate destul de rar asa cum au fost. S-a constatat si o crasa lipsa de pregatire profesionala a unor tineri jurnalisti, carora le este necunoscut laboratorul performantei sportivilor si antrenorilor scriind adesea, cum se zice, dupa ureche.. Ar trebui educati si cei intervievati pentru a evita scandalurile aparute din interiorul fenomenului sportiv. Concluzionand, ar fi bine sa gasim echilibrul in tot ce scriem a punctat Cristian Topescu, directorul cotidianului Pro Sport. Premiantii concursului de literatura provin de la scoli din Bucuresti, Focsani, Alexandria, Alba Iulia, Deva si Satu Mare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.