Intr-un interviu acordat corespondentului BBC la Beirut, un membru important al Hezbollah a recunoscut ca Iranul finanteaza proiectele de reconstructie ale Libanului coordonate de miscarea militanta. Mai mult, iranienii ar fi trimis propriile echipe
Intr-un interviu acordat corespondentului BBC la Beirut, un membru important al Hezbollah a recunoscut ca Iranul finanteaza proiectele de reconstructie ale Libanului coordonate de miscarea militanta. Mai mult, iranienii ar fi trimis propriile echipe de lucratori in Liban. Declaratiile au fost facute de catre Hassam Allaik, directorul Construction-Jihad, ramura Hezbollah care coordoneaza constructiile civile. Reconstructia Libanului dupa conflictul cu Israelul a devenit noul cimp de bataie pentru putere intre guvernul de la Beirut si Hezbollah, miscarea militanta sporindu-si sustinerea populara tocmai prin prezenta activa pe teren in aceasta perioada. Hezbollahul a acordat ajutor financiar direct celor aproximativ 15.000 de familii care si-au pierdut casele in timpul conflictelor si au organizat echipe de ingineri care sa ajute cu reconstructia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.