In viitoarea declaratie de venit se pot redirectiona 2% din impozitul pe venit catre Biserica, asociatia de proprietari sau catre CAR.

Anul viitor, cind va veni vremea depunerii declaratiilor de venit, romanii vor avea din nou ocaz
In viitoarea declaratie de venit se pot redirectiona 2% din impozitul pe venit catre Biserica, asociatia de proprietari sau catre CAR.

Anul viitor, cind va veni vremea depunerii declaratiilor de venit, romanii vor avea din nou ocazia sa cedeze 2% din impozitul anual in favoarea unei organizatii nonprofit sau pentru finantarea unei burse private si, in premiera, in favoarea Bisericii, potrivit Codului fiscal.

Conform recensamintului din 2002, 86,7% din populatia stabila este de religie ortodoxa, ceea ce inseamna ca Biserica Ortodoxa Romana ar putea cistiga cel mai mult de pe urma noii masuri.

In ceea ce priveste celelalte posibile destinatii ale banilor, in categoria entitatilor nonprofit sint cuprinse, de exemplu, asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari si casele de ajutor reciproc ale salariatilor.

Potrivit evidentelor Agentiei Fiscale (ANAF), in primele opt luni ale acestui an au fost redistribuite catre entitati nonprofit sume de peste 730.000 RON.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.