Detinutul botosanean Ion Radacina, de 38 de ani, „gazduit” de trei ani in Penitenciarul Focsani dupa ce a fost gasit vinovat de producerea unei crime la Adjud, cere clementa ministrului justitiei si presedintelui Romaniei. Criminalul a s

Detinutul botosanean Ion Radacina, de 38 de ani, „gazduit” de trei ani in Penitenciarul Focsani dupa ce a fost gasit vinovat de producerea unei crime la Adjud, cere clementa ministrului justitiei si presedintelui Romaniei. Criminalul a scris trei scrisori, una adresata „Monitorului de Vrancea“ si alta forurilor competente, reclamand ca nu se face vinovat de uciderea lui Stefan Rusu, fapta petrecuta in noaptea de 12 septembrie 2002. Barbatul a fost condamnat la inchisoare pe viata, insa afirma ca mai degraba isi va pune capat zilelor decat sa ispaseasca pedeapsa.

La mai bine de doi ani dupa condamnarea la inchisoare pe viata pentru omor calificat, Ion Radacina a decis sa-si strige in gura mare supararea. “Vietasul” sustine ca a fost condamnat pe nedrept pentru uciderea lui Stefan Rusu, de 53 de ani, si ranirea grava a fiului acestuia, pe 12 septembrie 2002, la Adjud, cei doi aflandu-se intr-o caruta ce se indrepta spre gara din oras. Mobilul crimei a fost jaful. Cautat timp de 9 luni, Radacina a fost prins intr-un final la Suceava, fiind autorul un or spargeri. Impotriva acestuia, procurorii au depus la dosar mai multe probe, inclusiv o geanta diplomat gasita la fata locului, de pe care au fost ridicate amprentele lui Radacina. In decizia judecatorilor a contat si faptul ca Ion Radacina a fost detinut timp de 14 ani pentru o alta crima savarsita in mod asemanator, pe cand avea 18 ani. Din Penitenciarul Focsani, detinutul a prezentat o alta varianta a producerii evenimentelor din urma cu patru ani. ”Pe 6 septembrie 2002 m-am eliberat din Penitenciarul Margineni, unde am ispasit 14 din 18 ani de pedeapsa pentru ca am omorat o persoana. Am fost implicat intr-o incaierare si ca sa ma apar am lovit cu cutitul... respectivul a decedat. Cand am iesit, am zis sa merg la sora mea, care locuieste in satul Dealul Morii, de pe langa Adjud. Am trecut pe la casa parintilor, ai mei fiind morti, dar si pe la doi unchi. Cum acestia din urma nu erau acasa, am intrat fortand usa si am luat un casetofon dintr-o parte si o geanta diplomat din alta. Am vandut aparatul, de mi-am facut bani de drum si am venit la sora-mea. Din Gara Adjud am luat un taxi si am mers pana acolo unde stiam ca sta sora mea. A iesit la poarta cand am strigat, dar nu am recunoscut-o si nici ea pe mine. Cand a auzit cine sunt, mi-a spus sa plec pentru ca altfel cheama politia. Taximetristul m-a adus inapoi in gara si nici nu mi-a mai luat bani pe cursa. Am vazut ca tren aveam undeva dupa 12.00 noaptea, asa ca am intrat in sala de asteptare, unde am adormit”, povesteste Radacina.

A scapat de politistii vrånceni si cei moldoveni


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.