Cancelarul german a solicitat Comisiei Europene o reconfirmare a progreselor Romaniei in domeniul justitiei si al afacerilor interne.

Declaratia Angelei Merkel a survenit la finalul intilnirii de ieri cu premierul Calin Popescu Taricea
Cancelarul german a solicitat Comisiei Europene o reconfirmare a progreselor Romaniei in domeniul justitiei si al afacerilor interne.

Declaratia Angelei Merkel a survenit la finalul intilnirii de ieri cu premierul Calin Popescu Tariceanu, al carei subiect principal fost aderarea Romaniei la UE si viitoarea presedintie germana a Uniunii. In functie de informarea Comisiei, Germania ar putea cere impunerea clauzelor sectoriale in domeniul justitiei, care vizeaza nerecunoasterea deciziilor instantelor din Romania si neaplicarea prevederilor comunitare privind mandatul european de extradare.

Desi Bundestagul a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei, deputatii germani au redactat o motiune prin care cereau aplicarea clauzelor sectoriale incepind cu 1 ianuarie 2007. Solicitarile Bundestagului au fost pina acum respinse de Comisia Europeana.

Totodata, cancelarul german a precizat ca nu vor exista restrictii suplimentare pentru libera circulatie a muncitorilor romani, fata de cele impuse de Germania pentru statele care au aderat in 2004: accesul liber pe piata muncii va fi limitat timp de doi ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.