Steaua s-a batut singura pe stadionul „Santiago Bernabeu“, 0-1 cu Real Madrid, prin autogolul lui Banel. „Nicolita el zingaro (tigan: n.r.) a suferit un atac de alienare mentala, iar Cernea era plecat din poarta sa cumpere o sticla

Steaua s-a batut singura pe stadionul „Santiago Bernabeu“, 0-1 cu Real Madrid, prin autogolul lui Banel. „Nicolita el zingaro (tigan: n.r.) a suferit un atac de alienare mentala, iar Cernea era plecat din poarta sa cumpere o sticla de ketchup“, a comentat, ironic, cotidianul spaniol AS.

Steaua a pierdut, cu 0-1, la Madrid, in fata unei galerii formate din 20.000 de romani, dupa ce Banel Nicolita a inscris in propria poarta. Era minutul 70 al meciului cu Real cand jucatorul originar din Faurei a trimis spre buturile parasite de Cernea. Pana atunci, poarta Stelei fusese parca protejata de o forta nevazuta, care a deviat toate baloanele pe care „galacticii“ le considerau deja intrate in plasa. „Portarul invizibil“ s-a remarcat si la penalty-ul executat de Van Nistelrooy, saltand mingea peste poarta. Orice-ar fi, drama lui Banel „Jardel“ de pe Santiago Bernabeu nu se poate compara cu aceea provocata de Florin Prunea la CM din 1994.

„Dumnezeu este roman!“, s-a exclamat in numeroase randuri in timpul meciului dintre Real Madrid si Steaua. Mingea pur si simplu nu voia sa intre in poarta „ros-albastrilor“. Elevii lui Fabio Capello ratau rand pe rand de la distante de pana la un metru de poarta, Cernea nu putea fi invins nici macar atunci cand se afla intins pe gazon. In timpul acelor faze, toti isi aminteau cuvintele lui Gigi Becali de dinainte de meci: „Este nevoie de un miracol pentru a scoate un rezultat bun pe Santiago Bernabeu“. Romanii si spaniolii deopotriva credeau ca asista la un miracol, care prindea contur din ce in ce mai pronuntat o data cu trecerea minutelor. In repriza secunda, Helguera s-a trezit singur la numai un metru de buturile lui Cernea. Portarul roman nu mai putea face nimic pentru a impiedica golul, dar „galacticul“ a trimis la cativa metri peste poarta. Minunea se confirma. A venit, insa, minutul 70, cand
s-a vazut ca totul nu a fost decat o gluma a Divinitatii. Banel Nicolita si-a pierdut mintile si a pasat fara sa se uite spre poarta, acolo unde trebuia sa se afle Cernea. Portarul Stelei era dus, insa, „dupa seminte“, aproape de marginea careului mare, decis sa respecte tocmai atunci asa-zisa lege nescrisa a fotbalului conform careia nu se da niciodata pasa la portar spre cadrul portii.
Asadar, mingea s-a scurs in plasa in hohotele de ras ale „zeilor“: „Romanii astia chiar credeau ca pot face egal pe Bernabeu.

Hai ca ne-am distrat pe bune in seara asta!“.
Si pentru ca batjocura sa fie totala, o mana nevazuta a deviat peste poarta si balonul trimis de Van Nistelrooy, din penalty. Nu de alta, dar nu ar mai fi avut nici un farmec ca meciul sa nu fie decis de un autogol stupid, marcat tocmai de cel in care Gigi Becali isi punea sperante ca ar putea fi mesagerul miracolului.

Colegii si adversarii, despre drama lui Banel

„A fost ghinion, nesansa. Nu ne parea rau daca macar era un gol normal. Eu am incercat sa degajez mingea, Banel nu s-a uitat la mine si asta a fost... Se mai intampla“ (Cornel Cernea)

„L-am incurajat pe Banel, pentru ca si el ne-a salvat de atatea ori. A plans, normal, a avut un foarte mare ghinion“ (Stelian Stancu)

„Acesta este fotbalul. Nu i-a reprosat nimeni nimic lui Nicolita. Din contra, l-am sustinut toti in vestiar. Cu putin noroc puteam scoate un rezultat bun, dar mergem mai departe“ (Dorin Goian)


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.