O puternica explozie, soldata cu trei morti, a avut loc, ieri, la compania Rafo Onesti. Deflagratia s-a produs la un cuptor al Sectiei de cracare catalitica 3, acelasi  care a mai provocat doua victime si in octombrie 2004. Din cate se pare, in

O puternica explozie, soldata cu trei morti, a avut loc, ieri, la compania Rafo Onesti. Deflagratia s-a produs la un cuptor al Sectiei de cracare catalitica 3, acelasi care a mai provocat doua victime si in octombrie 2004. Din cate se pare, in jurul orei 11.50, fundul unui cuptor s-a prabusit peste cei trei muncitori care incercau sa rezolve o problema ivita in ultimele zile. Pagubele materiale sunt foarte mari, insumand peste jumatate de milion de euro.

Victimele puternicei explozii, care s-a auzit in tot orasul Onesti, sunt Alexandru Agache, Doru Mihai si Ion Pal. Chiar daca acestia aveau experienta foarte mare in domeniu, de peste 15 ani, conducerea rafinariei nu isi explica ce cautau victimele in respectiva zona, mai ales ca nu detineau permis pentru lucrari cu risc sporit. Managerul general al RAFO, Marin Anton, a declarat, la scurt timp dupa producerea tragediei, ca cei trei muncitori ucisi nu au respectat procedura de interventie. Anton este de parere ca victimele nu aveau ce sa caute in acel loc, deoarece cand se pune un astfel de utilaj in functiune, trebuie respectata o anumita procedura. Pentru a se stabili cu ex actitate cati oameni au murit in deflagratie, conducerea rafinariei a solicitat un apel nominal al celor care lucrau in schimbul respectiv.

Cauza exploziei, acumularile de gaze
Imediat, s-au aplicat procedurile de delimitare a perimetrului afectat si s-au luat toate masurile de siguranta pentru a atenua efectele accidentului. Autoritatile sosite la fata locului au stabilit, dupa primele cercetari, cauza exploziei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.