Trei persoane au decedat ieri, in urma unei explozii la RAFO Onesti. Victimele si-au pierdut viata intre darimaturi.

Explozia a avut loc la instalatia de cracare catalitica 3, unde o echipa de muncitori facea revizia unui cuptor. "Munc
Trei persoane au decedat ieri, in urma unei explozii la RAFO Onesti. Victimele si-au pierdut viata intre darimaturi.

Explozia a avut loc la instalatia de cracare catalitica 3, unde o echipa de muncitori facea revizia unui cuptor. "Muncitorii faceau proba pentru sezonul de iarna. A avut loc o explozie, cel mai probabil din cauza acumularilor de gaz metan. Instalatia era oprita. Imediat dupa explozie, trei persoane din echipa de muncitori au fost surprinse sub darimaturi", ne-a declarat lt.-col. Corneliu Cotumbeanu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Muncitorii nu lucrau cu aparat de sudura, dar, probabil, uneltele folosite au facut o scinteie din pricina careia s-a declansat explozia. Imediat dupa deflagratie, care nu a fost urmata de un incendiu, au venit la fata locului pompierii, care au izolat zona, si o echipa pentru investigarea cazului, formata dintr-un procuror, un delegat al ISU, un criminalist si un inspector de la Garda de Mediu.

Conducerea RAFO a informat, printr-un comunicat, ca victimele exploziei nu aveau permis de lucru pentru executarea unor lucrari de interventie cu grad ridicat de risc. Pagubele sint evaluate la 500.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.