Biroul International al Muncii (BIM) avertizeaza ca tinerii sunt cei mai afectati de fenomenul somajului. Astfel, potrivit ultimului raport intocmit de BIM, 44%  din populatia tanara, cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, nu are un loc de m
Biroul International al Muncii (BIM) avertizeaza ca tinerii sunt cei mai afectati de fenomenul somajului. Astfel, potrivit ultimului raport intocmit de BIM, 44% din populatia tanara, cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani, nu are un loc de munca. Acelasi raport releva faptul ca doar 25% dintre tineri muncesc de la 15 ani. Din aceeasi sursa aflam ca, in perioada 1995-2005, numarul tinerilor someri din intreaga lume a crescut de la 75 de milioane la 85 de milioane, ceea ce a facut ca nivelul de trai al tinerilor sa scada simtitor. “Numarul tinerilor care traiesc in mizerie a crescut foarte mult”, se arata in documentul citat. Raportul atrage atentia ca o alta cauza a saraciei in randul tinerilor este favorizata si de faptul ca cei care si-au gasit un loc de munca sunt prost remunerati, castigul lor zilnic fiind sub doi dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.