Florentin Scaletchi, liderul OADO, a fost retinut de procurorii DNA in urma unui flagrant.

Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului a fost retinut ieri de procurorii DNA, care l-au prins in flagrant delict primi
Florentin Scaletchi, liderul OADO, a fost retinut de procurorii DNA in urma unui flagrant.

Presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului a fost retinut ieri de procurorii DNA, care l-au prins in flagrant delict primind mita o suma importanta de bani. Sesizarea a fost facuta de catre cel caruia Scaletchi i-ar fi solicitat mita, pentru a interveni in favoarea sa. Potrivit unor surse judiciare citate de MEDIAFAX, suma s-ar ridica la 20.000 de euro, iar anchetatorii au filmat flagrantul. Aceeasi sursa arata ca Scaletchi a invocat numele mai multor ofiteri SRI pentru a da greutate promisiunilor facute in schimbul mitei.

Ofiterul de serviciu al organizatiei conduse de Scaletchi a negat informatiile privitoare la retinerea sefului sau, spunind ca, dimpotriva, acesta este adincit in pregatirea unui simpozion pe care OADO l-a planificat pentru astazi, "Pentru Parlament curat. De ce anume?", la care erau invitati presedintii celor doua Camere si doi ministri. Aseara, procurorii DNA au perchezitionat sediul organizatiei.

A fugit cu vaporul

Florentin Scaletchi este presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO), fundatie infiintata de acesta in 1990. Absolvent al Institutului de Marina si al Facultatii de Drept din Iasi, fost comandant de nava, Scaletchi a facut cinci ani de inchisoare pentru tentativa de deturnare a unei nave comerciale in vederea emigrarii in Turcia, unde voia sa ceara azil politic. In ultima vreme s-a evidentiat prin pozitia sa referitoare la Omar Hayssam, el solicitind judecarea acestuia in stare de libertate, pe considerente umanitare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.