Nu trebuie sa fii neaparat un mare consumator de SF ca sa-l savurezi pe Bradbury.

Desi recuzita povestilor sale vine din acea zona, nu asta sare in ochi prima data cind il citesti. Nu observi acest detaliu. Asta pentru ca povestirile d
Nu trebuie sa fii neaparat un mare consumator de SF ca sa-l savurezi pe Bradbury.

Desi recuzita povestilor sale vine din acea zona, nu asta sare in ochi prima data cind il citesti. Nu observi acest detaliu. Asta pentru ca povestirile din acest volum au frumusetea stranie a florilor carnivore. Te fascineaza, te fac sa te apropii, te hipnotizeaza cu coloritul lor nemaivazut si apoi, pe nevazute, pe nesimtite, pe negindite, te smulg din realitate. Intri in stomacul nerabdator al fictiunii. Devii consubstantial povestii. Calitatea ta de cititor se transforma in altceva. Te afli in camera care-ti citeste gindurile si-ti indeplineste dorintele. Numai ca dorintele pe care le crezi ale tale ti-au fost deja sadite de autor. Gindurile sint de imprumut. Se afla pe inventarul lui Bradbury, acest contorsionist al ideilor. Esti in mijlocul unei extraordinare manipulari. Frontierele realitatii au cazut, iar cele ale science-fictionului nu se vad. Nu la acest scriitor. Supranaturalul e natural. Floarea carnivora te tine in chingile ei. Prizonieratul nu se termina inca. Bradbury muta obiectivul spre o alta imagine a omului ilustrat. Chipurile miscatoare, peisajele vii, povestile desenate pe piele te duc in lumi diferite, in lumi care se schimba ametitor. Pielea personajului-cadru este numai o etapa a povestirii, ea, naratiunea, intimplarea, tilcul se furiseaza subcutanat, pentru a calatori in centrul mistuitor al nelinistii umane. Fiecare poveste e o neliniste carnivora care se hraneste cu cititori.

Citeste mai mult:

Colectia COTIDIANUL. Intra in carti!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.