Selectionerul Victor Piturca a facut ieri publica lista jucatorilor care evolueaza in strainatate aflati in atentia sa pentru meciul amical cu Spania, programat pe 15 noiembrie la Cadiz. Pe lista afisata pe site-ul de Internet al FRF se afla unspreze
Selectionerul Victor Piturca a facut ieri publica lista jucatorilor care evolueaza in strainatate aflati in atentia sa pentru meciul amical cu Spania, programat pe 15 noiembrie la Cadiz. Pe lista afisata pe site-ul de Internet al FRF se afla unsprezece fotbalisti, cu mentiunea ca nu este obligatoriu ca toti sa si apara in lotul care se va reuni pe 12 noiembrie la Mogosoaia, adica cei care nu sunt titulari in perioada imediat urmatoare la echipele lor de club. "Stranierii" pe numele carora FRF a trimis telegrame de convocare sunt: George Ogararu (Ajax), Cristian Chivu (AS Roma), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Razvan Rat (Sahtar Donetk), Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Ciprian Marica (Sahtar Donetk) si Adrian Mutu (AC Fiorentina). Exista in acest lot de jucatori cateva surprize. In primul rand consecventa lui Piturca de a nu-l convoca pe Bogdan Lobont, care nu a fost folosit in nici un meci ca titular la Fiorentina in acest sezon, dupa ce portarul a ramas in afara lotului si la meciul sustinut de Nationala in octombrie cu Belarus. In al doilea rand, Piti pare tentat sa cedeze presiunilor si sa-l cheme pe George Ogararu, de la Ajax, fotbalist pe care l-a evitat in mod repetat in ultima jumatate de an, afirmand ca nu este de ajuns transferul la un club de renume european, ci si impunerea unui jucator acolo. Fundasul dreapta nu este titular incontestabil la Ajax, dar joaca destul de des, uneori un meci din doua, ramanand de vazut daca de aceasta data va fi si chemat, dupa ce a mai aparut pe o lista asta-vara, nefiind in cele din urma inclus in lot. Totusi, semnalele sunt pozitive pentru Ogararu, fiindca Piturca nu l-a convocat de aceasta data pe Cosmin Contra, de la Getafe, dupa ce acesta si-a pierdut locul de titular in echipa spaniola la putin timp de la inceperea campionatului, concurentii fundasului de la Ajax ramanand in acest moment doar Vali Badoi si Petre Marin. In fine, sunt consemnate si doua reveniri printre "tricolori", cea a lui Codrea, care a fost accidentat o luna si care a revenit in forta, marcand golul victoriei pentru Siena chiar la meciul sau de revenire, duminica, la Ascoli, si cea a lui Daniel Niculae, care pare sa fi depasit cu bine perioada de acomodare de la Auxerre, pentru care a jucat ca titular ultimele patru meciuri. Jucatorii din campionatul intern care vor completa lotul vor fi anuntati dupa meciurile etapei a 15-a din Liga I, programata pe 9-10-11 noiembrie. Nationala se va reuni pe 12 noiembrie, la ora 14, la Mogosoaia, iar a doua zi va pleca spre Spania, urmand ca pe 15 sa infrunte Spania la Cadiz si sa revina in tara a doua zi dupa meci. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.