Steaua joaca in aceasta seara unul dintre cele mai importante meciuri ale istoriei sale, contra lui Real Madrid, pe "Santiago Bernabeu", in etapa a 4-a a Grupei E din UEFA Champions League. Infrangerea din Ghencea, scor 1-4, precum si ezitarile din c
Steaua joaca in aceasta seara unul dintre cele mai importante meciuri ale istoriei sale, contra lui Real Madrid, pe "Santiago Bernabeu", in etapa a 4-a a Grupei E din UEFA Champions League. Infrangerea din Ghencea, scor 1-4, precum si ezitarile din competitiile interne nu-i lasa Stelei prea multe sanse in duelul cu "galacticii", asa ca doar o minune, asteptata mai ales de Gigi Becali, ar putea aduce un rezultat de senzatie. Steaua are sanse infime de a accede in "optimile" competitiei si nici macar o victorie la Madrid nu i le-ar mari prea mult. In schimb, campioana Romaniei este favorita la ocuparea locului 3, care i-ar asigura un loc in primavara europeana, mai precis in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, obiectiv declarat chiar de managerul general Mihai Stoica. Steaua a sosit luni seara cu o intarziere de 45 de minute pe Aeroportul Barajas din Madrid, iar fotbalistii nu au iesit pe la terminalul unde erau asteptati de presa romana si spaniola. Delegatia stelista a fost condusa direct la un terminal al aviatiei civile, unde presa nu a avut acces. Autocarul ros-albastrilor, insotit de un echipaj de politie, s-a deplasat apoi la Hotelul Intercontinental, un stabiliment de 5 stele din centrul Madridului, aflat la circa 10 minute de Stadionul "Santiago Bernabeu". Stelistii au fost intampinati la coborarea din autocar de Mihai Stoica, managerul gruparii din Ghencea, sosit in ziua precedenta in capitala Spaniei. Jucatorii au trecut pe rand printr-un coridor format din fotoreporteri si cameramani, fara a da declaratii, mai ales ca antrenorul Cosmin Olaroiu le-a cerut ca, dupa cina, sa urce direct in camere, pentru a se odihni. Ieri dimineata, stelistii au primit liber si s-au plimbat prin Madrid. Fotbalistii au petrecut doua ore la un centru comercial, "El Corte Ingles", aflat la 15 minute de mers pe jos de hotel. Delegatia s-a deplasat cu autocarul pana la centrul comercial, dar plecarea a fost intarziata de Carlos, care a coborat din camera mai tarziu decat restul lotului.
Duckadam si Sdrobis pe "Bernabeu"
Aseara, Olaroiu urma sa conduca antrenamentul oficial al echipei sale, dupa care avea programata o conferinta de presa.
Real Madrid i-a rezervat Stelei aproximativ 3500 de bilete pentru suporteri, insa numarul celor care ii vor sustine pe "militari" ar putea fi mult mai mare, in conditiile in care numerosi romani care traiesc in Spania s-au aratat interesati de meci. "Santiago Bernabeu va fi plin ochi, dar multe dintre locuri vor fi ocupate de suporterii Stelei apartinand comunitatii romane din Spania, care, conform ultimelor estimari, este de 400.000 de persoane. Aproximativ 15.000 de romani rezidenti in Spania ii vor ajuta pe cei 1000 de suporteri ai Stelei care vin de la Bucuresti, considera AFP. Ieri dimineata, aproximativ o mie de suporteri romani erau asteptati in capitala Spaniei. Acestia s-au imbarcat la Bucuresti in sapte avioane, care se alatura astfel delegatiei oficiale din care fac parte presedintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, si inivitatii gruparii ros-albastre pentru partida cu Real. Alaturi de suporteri s-au imbarcat si cativa invitati, printre care fostul portar Helmuth Duckadam, antrenorul Ioan Sdrobis, o parte din sotiile jucatorilor, sotia si fata managerului general al Stelei, Mihai Stoica, tatal lui Sorin Paraschiv si baiatul antrenorului Cosmin Olaroiu. Duckadam spera sa poarte noroc Stelei in meciul cu Real Madrid. "Trebuie sa ne bazam pe ambitia noastra, nu sa asteptam minuni. Sper sa port noroc Stelei. De fiecare data cand am insotit-o, nu a pierdut. Sper ca peste doi-trei ani Steaua sa ajunga din nou o echipa redutabila in Europa. Eu nu as avea curaj sa intru acum in poarta, poate doar alaturi de Rica Raducanu, pentru ca la cat suntem de mari, facem zid si nu ne da gol nici Real Madrid", a declarat eroul de la Sevilla. Antrenorul Ioan Sdrobis, care l-a descoperit pe atacantul Vali Badea, crede ca jucatorul adus de la FC Vaslui va ajunge in atentia unor mari echipe europene. "Cred ca intr-un an de zile Badea va fi in atentia unor mari echipe europene. Ne-am obisnuit sa marcheze in momente cheie si m-as bucura enorm sa inscrie iar contra lui Real. Un gol la Madrid ar fi un pas colosal pentru el. De mic era stelist si fan al Barcelonei. I-am zis: <<Da gol pe Barnabeu si poate o sa se intereseze si Barcelona de tine!>>", a spus Sdrobis. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.