Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca elefantii par sa se alature unui mic numar de specii cunoscute, precum oamenii, cimpanzeii si delfinii, care pot sa-si recunoasca propria imagine intr-o oglinda. Pentru a efectua acest studiu, oamenii d
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca elefantii par sa se alature unui mic numar de specii cunoscute, precum oamenii, cimpanzeii si delfinii, care pot sa-si recunoasca propria imagine intr-o oglinda. Pentru a efectua acest studiu, oamenii de stiinta au testat trei femele de elefant de la gradina zoologica din Bronx (New York) in fata unor oglinzi de 2,4 metri inaltime si 2,4 metri latime. In timpul experimentului, animalele si-au testat imaginea in oglinda facind miscari repetitive si utilizindu-si reflexia pentru a inspecta partile corpului pe care nu pot sa le vada in mod obisnuit, precum interiorul gurii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.