Lotul Stelei a plecat ieri dupa amiaza spre Madrid, pentru partida de maine din Liga Campionilor cu Real. In delegatia care a decolat la ora 16 de pe Aeroportul "Henri Coanda" nu au intrat decat jucatorii si staff-ul tehnic, astazi fiind programata o
Lotul Stelei a plecat ieri dupa amiaza spre Madrid, pentru partida de maine din Liga Campionilor cu Real. In delegatia care a decolat la ora 16 de pe Aeroportul "Henri Coanda" nu au intrat decat jucatorii si staff-ul tehnic, astazi fiind programata o noua cursa speciala catre capitala Spaniei, in care se vor imbarca conducatori, sponsori, prieteni, invitati etc. In lotul care a plecat ieri nu au intrat Mirel Radoi, Victoras Iacob, Klemi Saban si Vasilica Cristocea, toti fiind astfel declarati oficial absenti la jocul cu Real Madrid. Daca la Iacob situatia era clara, el urmand sa fie apt de joc abia la primavara, ultimele sperante legate de o posibila aparitie a lui Radoi pe "Bernabeu" s-au risipit, capitanul Stelei nedorind sa riste o recidiva care i-ar putea pune in pericol cariera. De altfel, Radoi, a anuntat inca de acum doua saptamani ca nu doreste sa intre la Madrid doar pentru a face schimb de fanioane la centrul terenului cu Raul, iar Valeriu Argaseala, directorul executiv al campionilor, a anuntat ca mijlocasul operat de menisc in vara va incepe antrenamentele alaturi de echipa abia saptamana viitoare, fiind posibil ca el sa fie apt de joc peste doua saptamani, cand Steaua va infrunta pe Dinamo Kiev la Bucuresti. Nici Vasilica Cristocea nu a putut fi recuperat si a ramas la Bucuresti, el fiind inca nerefacut dupa o ruptura suferita acum o luna. In fine, o veste buna ar putea fi includerea in lot a lui Mihaita Nesu, care a fost scos din circuit in ultimele trei saptamani, dar care ar putea juca inca din primul minut la Madrid. Programul de ieri al Stelei la Madrid era unul de acomodare, cu cazare la Hotel Intercontinental, un stabiliment de cinci stele din centrul orasului, iar astazi este prevazut antrenamentul oficial, pe "Santiago Bernabeu", de la ora 19.
Ienei: "Sa nu astepte minuni, sa faca un joc bun!"
Emeric Ienei, antrenorul care a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, le-a dat ieri cateva sfaturi ros-albastrilor de azi, cerandu-le mai mult curaj fata de cel aratat in meciul de la Bucuresti cu Real, pierdut cu 1-4. De asemenea, "nea Imi" a sustinut ca, daca ar conduce astazi Steaua de pe banca, ar merge pe mana lui Carlos, portarul portughez exilat pe banca de rezerve la solicitarea patronului Gigi Becali. "Desi l-am criticat si este un mic gafeur, are experienta mai mare decat Cernea, care a aparat doar in cateva meciuri. Sigur, daca va fi titular Cernea, sa dea Domnul sa apere bine! Cosmin Olaroiu trebuie sa ia cea mai buna decizie. Logic vorbind, o fi facut Carlos gafe, dar a mai si aparat. Sa nu uitam ca a salvat echipa in meciul cu Standard Liege", a spus Ienei. Antrenorul a respins ideea unei miracol pentru ca Steaua sa faca un rezultat mare pe "Bernabeu". "Jocul echipei rezolva minunea. Sa nu astepte minuni, ci sa faca un joc bun!" Nici o echipa nu e invincibila, deci nici Real Madrid, insa acum diferenta dintre cele doua echipe este prea mare, atat moral cat si tehnico-tactic. Sigur, este posibil un scor strans, dar trebuie sa joace cu curaj, nu ca la Bucuresti. Steaua poate sa si faca o surpriza, dar nu o minune", a spus Ienei, care a adaugat ca nu va face deplasarea la Madrid, deoarece nu a fost invitat. Helmuth Duckadam, portarul lui "nea Imi" de acum 20 de ani, care va pleca astazi la Madrid ca invitat al clubului, l-a sustinut si el pe Carlos.
"Eu unul as merge pe mana lui Carlos. Chiar daca a gresit, are jocuri in picioare, pe cand Cernea a evoluat putin, iar la un meci de asemenea nivel va avea emotii mari, care ar putea fi negative. Eu i-as mai da o sansa lui Carlos, care cred ca vrea sa dovedeasca faptul ca valoarea sa nu este aceea din ultimele meciuri. Ma bazez insa pe inspiratia lui Olaroiu", a spus portarul intrat in Cartea Recordurilor cu patru lovituri de departajare aparate in finala din '86 cu Barcelona. "Un rezultat bun inseamna si o infrangere la un scor acceptabil, pentru ca sa bati pe Bernabeu este mai greu. Cred ca Steaua poate obtine un rezultat strans. Este o diferenta clara de valoare, dar Steaua nu mai are ce pierde. Sigur, si putin noroc i-ar trebui, avand in vedere ce nume are Real in lot, uitati-va numai la banca de rezerve, iar Steaua nu poate alinia cel mai bun 11", a mai comentat Duckadam. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.