Milionarii rusi se diferentiaza net de milionarii din alte colturi ale lumii. De ce? Pentru ca ei cheltuie mult mai mult. Au demonstrat-o de nenumarate ori pana acum, dar la Targul Milionarilor de la Moscova, care si-a inchis ieri portile, bogatii Ru
Milionarii rusi se diferentiaza net de milionarii din alte colturi ale lumii. De ce? Pentru ca ei cheltuie mult mai mult. Au demonstrat-o de nenumarate ori pana acum, dar la Targul Milionarilor de la Moscova, care si-a inchis ieri portile, bogatii Rusiei s-au intrecut efectiv pe ei insisi.
Preturile au fost de-a dreptul fabuloase: o sticluta de parfum Guerlain din cristal si diamante negre - 35.000 de euro, iar un dormitor realizat de constructorul berlinez de paturi Franz Jaeger, 85.000 de euro. "Vedetele" targului au fost, fara doar si poate, un telefon mobil incrustat cu diamante in valoare de un milion de euro, realizat de compania elvetiana Goldvish, si cea mai scumpa masina din lume - un Bugatti Veyron vanduta imediat contra sumei de 1,4 milioane de euro.
Imbracata cu stofe pretioase si impodibita cu bijuterii care de care mai stralucitoare, lumea buna din Moscova s-a sarbatorit vrem de trei zile pe ea insasi, relateaza Rompres. Multe dintre femei aveau, chiar si fara tocuri peste 1,75 metri inaltime si isi depaseau insotitorii cu cel putin un cap, fiind insa mai tinere cu jumatate de varsta fata de acestia. La 15 ani de la caderea URSS si de la sfarsitul economiei comuniste, in tara lui Lenin si Stalin a triumfat un capitalism fara limite.
In Rusia exista deja 88.000 de milionari in euro, iar in ce priveste numarul miliardarilor, Moscova se poate usor intrece cu orice alta metropola a lumii. Economia ruseasca, sustinuta de preturi mari la energie si de o politica financiara moderata, a crescut in acest an cu sapte procente. In marile orase apare o patura sociala mijlocie cu putere de cumparare, iar veniturile pe cap de locuitor au crescut in 2006 cu mai mult de 30 de procente.
Spre marea bucurie a producatorilor de articole de lux, rusii cheltuiesc banii cu sacul. Guillaume Vorstelmann, seful firmei producatoare de iahturi Timmermann, se bucura de cresterea cu suta la suta a volumului de vanzari anual. Un Bentley de prima clasa, un Hummer prezentabil sau un BMW sunt lucruri care tin de trecut. "Actualmente, iahturile sunt o achizitie sic. Multi cumpara o ambarcatiune si nici nu o folosesc. Ei insa se pot lauda ca au una in proprietate". Din pacate insa, ca in mai toate tarile foste comuniste, si in Rusia acesta este doar un aspect al realitatii, pentru ca, de fapt, statisticile spun ca un sfert din populatia Rusiei traieste sub pragul saraciei, iar majoritatea oamenilor normali au venituri lunare de aproximativ 210 euro. "Cred ca astfel de targuri sunt necesare", spune ironic deputatul comunist Victor Ilyukhin, adaugand "pentru ca este foarte usor sa plasezi un lunetist la intrare care sa termine rapid cu toti acesti paraziti. Nici unul din ei nu s-a imbogatit pe cai oneste". (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.