Premierul francez Dominique de Villepin a convocat pentru astazi o reuniune pe tema securitatii si transporturilor publice, iar ministrul de interne Nicolas Sarkozy a trimis trupe suplimentare de jandarmi, dupa incendierea unui autobuz la Marsilia,
Premierul francez Dominique de Villepin a convocat pentru astazi o reuniune pe tema securitatii si transporturilor publice, iar ministrul de interne Nicolas Sarkozy a trimis trupe suplimentare de jandarmi, dupa incendierea unui autobuz la Marsilia, in sudul Frantei. Incidentul, petrecut sambata, a provocat ranirea grava a unei femei, despre care nu se stie daca va putea supravietui, potrivit AFP.
Aceasta este prima victima a violentelor care au izbucnit la un an dupa revoltele din suburbiile franceze. Dominique de Villepin „isi exprima indignarea fata de acest act de violenta“ si afirma ca „se iau toate masurile pentru ca autorii acestei infractiuni sa fie arestati fara intarziere“, potrivit unui comunicat al biroului premierului.
Acesta „condamna cu fermitate agresiunile impotriva mijloacelor de transport publice, care pun in pericol viata transportatorilor si a pasagerilor, precum si actele de delincventa care au avut loc in ultimele zile“, adauga textul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.