Desi Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANDPC) i-a obligat prin lege pe toti cei care pleaca la munca in strainatate sa notifice autoritatile sau persoanele in grija cui lasa copiii, numarul minorilor lasati de izbeliste c
Desi Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANDPC) i-a obligat prin lege pe toti cei care pleaca la munca in strainatate sa notifice autoritatile sau persoanele in grija cui lasa copiii, numarul minorilor lasati de izbeliste creste de la o luna la alta. Astfel ca, doar in primele trei luni ale anului 2006, au fost inregistrati 18.754 copii parasiti de ambii parinti. Potrivit ANDPC, pana in luna octombrie 2006, in anumite judete ale tarii, numarul minorilor abandonati s-a dublat. Dintre acestia 14.383 au fost lasati in grija rudelor sau a prietenilor, 2.353 beneficiau deja de protectie din partea autoritatilor, iar 1.099 urmau sa fie dusi in centre de plasament sau incredintati familiilor sociale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.