In fata meditatiilor impuse, Ministerul Educatiei se vede neputincios si, cu toata armata de inspectori de la Corpul de control, nu reuseste sa contracareze fenomenul, care a scapat de sub control. Mai mult, la inceputul acestui an scolar, preturile
In fata meditatiilor impuse, Ministerul Educatiei se vede neputincios si, cu toata armata de inspectori de la Corpul de control, nu reuseste sa contracareze fenomenul, care a scapat de sub control. Mai mult, la inceputul acestui an scolar, preturile de la meditatii au explodat.

Asa cum era de asteptat, ministrul educatiei, Mihail Hardau, nu a luat nici o pozitie fata de o situatie de fapt, identificata recent intr-un raport, redactat si prezentat demnitarului de catre Asociatia „Centrul Educatia 2000+”, in urma unor anchete efectuate in mai multe scoli si licee din tara. Astfel, documentul semnaleaza ca in toate unitatile de invatamant elevii se plang de faptul ca „meditatiile sunt impuse de profesori. Mai exact, „principala metoda prin care profesorul face acest lucru este depunctarea repetata a elevilor, pana cand acestia apeleaza din proprie initiativa la meditatii”, se mentioneaza in raport. Situatia este cu atat mai grava, cu cat, un elev dintr-un liceu de prestigiu din Bucuresti a relatat urmatoarea secventa: „Te asculta o d ata, iti da un doi, un trei. Pe urma iar te asculta, iar nota mica. Dupa care te intrebi de ce te asculta numai pe tine, si mergi si o intrebi si pe profesoara, si te cheama la meditatii pentru ca altfel nu rezolvi problema”. Prin urmare, acesta este un tip de mecanism de impunere a meditatiilor. O alta forma de impunere, folosita in scoli si licee, este prin sugestia directa adresata parintilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.