Violenta pare sa fi pus stapanire pe fotbalul romanesc. Suporteri fara creier fac tot posibilul sa transforme stadioanele in arene de lupta, unde forta pumnului sa faca legea. O mana de huligani, exista voci care spun ca ei ar face parte din galeria

Violenta pare sa fi pus stapanire pe fotbalul romanesc. Suporteri fara creier fac tot posibilul sa transforme stadioanele in arene de lupta, unde forta pumnului sa faca legea. O mana de huligani, exista voci care spun ca ei ar face parte din galeria Rapidului, au atacat sambata seara autocarele suporterilor echipei Poli Iasi, care se intorceau acasa, cu coada-ntre picioare, dupa esecul din partida cu Dinamo. Agresorii au avut grija sa distruga tot ce le iese in cale, dupa care au fugit in timp util pentru a nu fi prinsi de Politie sau Jandarmerie.

Un necaz nu vine niciodata singur. De acest lucru s-au convins si suporterii echipei Politehnica Iasi. Dupa ce au suferit alaturi de echipa favorita, umilita in „Groapa“ de Dinamo cu scorul de 5-0, fanii lui Poli Iasi au avut parte de surprize neplacute pe drumul ce ii ducea spre casa. Imediat dupa ce au iesit din Bucuresti, in localitatea ialomiteana Lilieci, autocarele iesenilor au fost luate cu asalt de un grup destul de numeros, ramas inca neidentificat de Jandarmerie. Mai multi indivizi mascati au oprit autocarele dupa care au pornit un adevarat asalt folosind bate, rangi, pietre, piulite metalice, reusind sa sparga geamurile si sa raneasca mai multi fani ieseni. Claudiu Prihac, capitan in cadrul Jandarmeriei Ialomita, a declarat ca incidentul s-a petrecut in jurul orei 21.00, la iesirea din Bucuresti spre Urziceni. Potrivit sursei citate, cele doua autocare in care se aflau aproximativ 100 de suporteri ieseni au fost fortate sa opreasca de cinci masini: patru Dacii si un Matiz. In urma incidentelor, trei dintre suporterii ieseni au necesitat ingrijiri medicale la spitalul din Urziceni, restul galeriei continuand drumul spre casa cu trenul.

Iesenii l-au recunoscut printre agresori pe Corsicanu
Chiar daca agresorii nu au fost identificati, mai multi martori oculari au declarat pentru Realitatea TV ca l-au vazut printre atacatori si pe fostul lider al „Legione Granata“, Gigi Corsicanu, si ca unii dintre agresori ar fi purtat fulare ale Rapidului. Seful galeriei iesene, Marius Srainer, sustine ca doi dintre atacatori purtau fulare ale echipei giulestene si ca la fata locului a fost vazut si fostul lider al suporterilor „alb-visinii“, Gheorghe Raducanu, cunoscut sub numele de Gigi Corsicanu. Pare destul de ciudat ca un grup de suporteri care isi acopera fetele au grija sa-l lase la vedere pe cel mai cunoscut dintre ei si sa poarte la gat fulare cu insemnele clubului pe care il simpatizeaza. In urma cu o saptamana, Rapid a evoluat la Iasi, unde au fost inregistrate mai multe conflicte intre suporterii gazdelor si cei ai oaspetilor, iesenii vorbind acum de o razbunare anuntata chiar si pe un site al fanilor clubului de sub Podul Grant.

Gigi Raducanu se disculpa
„Noi nu avem nicio legatura cu ce s-a intamplat, n-am atacat pe nimeni. E o simpla coincidenta ca m-au vazut suporterii lui Poli. Eu locuiesc si am afaceri la iesirea din Bucuresti, acolo poate m-au vazut. Dar asta e la 5-6 kilometri, cred, de unde zic ei ca au fost atacati. Eu eram la un magazin la ora aia si apoi la o casa de pariuri. Am, cred, cativa zeci de martori care pot confirma ca la ora aia eram la casa de pariuri“, a spus Corsicanu. Acesta neaga faptul ca rapidistii au vrut sa se razbune dupa ce saptamana trecuta, dupa meciul direct de la Iasi, fanii echipei moldovene i-au batut. „Eu am fost acolo si n-am vazut nicio bataie. Iar faptul ca azi-noapte iesenii au vazut doi insi cu fulare ale Rapidului nu inseamna nimic. Putea fi oricine. Daca erau rapidisti, se dadeau de gol asa pe fata?“, a precizat Gigi Corsicanu.

Violenta din fotbalul romanesc este in ascensiune. Fanii lui Poli Iasi au fost atacati la drumul mare de membrii unei galerii bucurestene.

Politia si Jandarmeria cauta faptasii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.