Procurorii declanseaza astazi audieri si verificari pentru a afla daca fostul sef al AVAS, Razvan Orasanu, a sustras documente oficiale din sediul institutiei. ""Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat sambata, cu privire la faptul c

Procurorii declanseaza astazi audieri si verificari pentru a afla daca fostul sef al AVAS, Razvan Orasanu, a sustras documente oficiale din sediul institutiei.

""Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat sambata, cu privire la faptul ca in noaptea de 26 spre 27 octombrie 2006, din sediul AVAS au fost sustrase documente fotocopiate care privesc activitatea respectivei institutii. Procurorii si ofiterii Sectiei 2 de Politie vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 242 Cod penal, care incrimineaza sustragerea sau distrugerea de inscrisuri. Urmeaza a se stabili natura documentelor sustra-se, persoanele implicate, precum si imprejurarile in care s-a produs fapta"", a spus ieri purtatorul de cuvant al MP, procurorul Robert Cazanciuc.

CREZUTI PE CUVANT? Procurorii s-au autosesizat dupa ce presa centrala a publicat informatia, potrivit careia, proaspat revocat de la conducerea AVAS, in noaptea de joi spre vineri, Razvan Orasanu ar fi scos din sediul institutiei zeci de mii de pagini de documente, pe care
le-ar fi dus intr-o locuinta din apropierea sediului Autoritatii. Jandarmii care pazeau AVAS au raportat ca fostul presedinte a fost ajutat de vicepresedintele Constantin Botez si de un alt coleg sa care bibliorafturile si cele 30.000 de hartii (documente fotocopiate). La iesirea din sediul institutiei, jandarmilor li s-a explicat ca sunt documente personale.

AFACERI DUBIOASE. Firma lui Constantin Botez, SC Prodivex SA Husi, a fost in urma cu un an protagonista unor compensari dubioase cu falimentara SC Mecanica SA Vaslui, in valoare de 2,6 miliarde lei vechi. Semnele de intrebare asupra legalitatii acestor compensari provin din mai multe directii, incepand cu modul de intocmire a formularelor si terminand cu serviciile de transport asigurate de societatea lui Botez. Conform actelor, un sofer de la Prodivez a atins recordul de a strabate cu un camion 2.504 km intr-o singura zi! Tot anul trecut, DGFP Vaslui i-a deschis dosar lui Botez, pentru sustragerea de la plata obligatiilor fiscale, cu un total de peste 2 miliarde lei vechi. Botez nu a declarat veniturile impozabile, retinand doi ani impozite si contributii de la salariati, fara insa a mai achita statului si impozitele aferente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.