In perioada 27-30 octombrie, Centrul National de Sanatate Mintala din cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar organizeaza in Bucuresti prima sesiune de formare de instructori in domeniul ingrijirilor comunitare de sanatate m
In perioada 27-30 octombrie, Centrul National de Sanatate Mintala din cadrul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar organizeaza in Bucuresti prima sesiune de formare de instructori in domeniul ingrijirilor comunitare de sanatate mintala.
Astfel, 30 de profesionisti din domeniul sanatatii mintale, printre care psihiatri, psihologi, asistenti sociali si asistenti medicali din toata tara vor participa la training. Specialistii vor invata un nou mod de a-si practica meseria, unul care pune in centrul preocuparilor profesionale nevoia pacientilor de a fi cat mai aproape de casa si familie, si nevoia de consiliere psihologica si asistenta sociala pentru problemele numeroase cu care se confrunta, a declarat Florin Solociuc, directorul SNSPMS, agentiei Mediafax.
El a mentionat ca lectorii primei sesiuni de formare de instructori in domeniul ingrijirilor comunitare de sanatate mintala sunt personalitati in psihiatria romaneasca, care vor prezenta principiile organizarii serviciilor comunitare de sanatate mintala.
Pana la sfarsitul anului, participantii la acest curs vor deveni instructori pentru zece echipe formate din psihologi, psihiatri, asistenti medicali si asistenti sociali care lucreaza in centrele de sanatate mintala din Piatra Neamt, Campulung, Pitesti, Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara, Targu Mures si Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.