Jurnalul de la ora 21.00 al Realitatii TV are un format inedit cu care nu ma pot obisnui. Dupa ce in cursul zilei am urmarit fluxul firesc al evenimentelor, flux care, prin natura lucrurilor, este fragmentar si neomogen, seara, dl Turcescu si dra Pat
Jurnalul de la ora 21.00 al Realitatii TV are un format inedit cu care nu ma pot obisnui. Dupa ce in cursul zilei am urmarit fluxul firesc al evenimentelor, flux care, prin natura lucrurilor, este fragmentar si neomogen, seara, dl Turcescu si dra Patras incearca sa creioneze un fundal de informatii relevant pentru intelegerea stirii. Aceasta punere in context este insa destul de dificil de receptat ca atare. Te prinzi cu greu ca, in fapt, dialogul dintre cei doi prezentatori iti e destinat tie, privitorule dornic de intelegere. Schimbul de informatii si succesiunea comentariilor par ca fac parte dintr-o discutie privata in care eu, biet telespectator, am sentimentul ca trag cu ochiul, ca nimeresc intempestiv la o discutie care, in fond, nu ma priveste. Desigur, o stire dintr-un calup este ca un actor stingher, imbracat in costumul de pe scena si izgonit in piata publica unde lumea il priveste nedumerita si-n cazul asta ideea de a povesti pe scurt piesa, de a da o idee despre actori si intriga e perfect justificata. Numai ca senzatia care survine e ca prezentatorii nu comunica cu cei din fata ecranului, ci ei intre ei. Pare ca Turcescu intreaba si tot el raspunde in timp ce dra Patras se pregateste sa-si adreseze urmatoarea intrebare pentru ca apoi tot dumneaei sa-si ofere raspunsul. Prin urmare, chiar daca inteligenta mea adulmeca miros de informatie consistenta in spatele vorbelor celor doi, ochiului meu de telespectator puturos i-e lene sa dezabureasca mereu acest geam dincolo de care ma asteapta adevarul. Regret, dar nu pot musca cu pofta dintr-un mar apetisant atunci cind arata ca o nuca de cocos!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.