Deficitul de cont curent va fi in jur de 10% din PIB in acest an, nivel sustenabil pentru moment, dar ar putea reprezenta o problema incepand din 2007, a declarat, ieri, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea. Oficialul bancii
Deficitul de cont curent va fi in jur de 10% din PIB in acest an, nivel sustenabil pentru moment, dar ar putea reprezenta o problema incepand din 2007, a declarat, ieri, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, Valentin Lazea. Oficialul bancii centrale a explicat ca, in conditiile liberalizarii contului de capital, parghiile politicii monetare sunt mai putin eficiente, iar politicile salariale si fiscale ar trebui sa actioneze mai puternic in directia limitarii presiunilor inflationiste. "Daca aceste politici nu contribuie la dezinflatie, atunci politica monetara este fortata sa recurga la constrangeri peste limitele ei. Astfel, o apreciere puternica a leului poate ajuta dezinflatia, dar ne creeaza o problema la nivelul contului curent", a conchis Lazea. Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in primele opt luni, un deficit de aproape 6 miliarde euro (21 miliarde lei), in crestere cu 51% fata de perioada similara a anului trecut. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.