BCR Leasing a inregistrat, dupa primele 9 luni ale acestui an, o valoare a bunurilor finantate de peste 220 milioane euro, in contextul unei cresteri cu circa 55% a vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat, intr-un comunicat, C

BCR Leasing a inregistrat, dupa primele 9 luni ale acestui an, o valoare a bunurilor finantate de peste 220 milioane euro, in contextul unei cresteri cu circa 55% a vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat, intr-un comunicat, Claudiu Stanescu, directorul general al companiei.
In perioada ianuarie-septembrie, societatea a incheiat 11.700 de contracte, in valoare de peste 270 milioane de euro.
Finantarile pentru autoturisme, inclusiv flote, reprezinta 56% din portofoliul BCR Leasing, iar leasingul de echipamente si utilaje industriale detine o cota de 27%. Structura portofoliului este completata de contractele pentru finantarea achizitiei de vehicule comerciale - 15% si cele pentru leasing imobiliar - 2%.

Crestere cu 7% a segmentului de leasing pentru echipamente

S-a inregistrat o crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut pe segmentul de leasing pentru echipamente, intrucat compania s-a orientat cu precadere catre atragerea clientilor din zonele industriale si a accentuat vanzarile in acest sector.
"Pe o piata in curs de reglementare, dar cu un potential de crestere semnificativ, vom continua sa ne concentram pe gasirea celor mai eficiente modalitati de ofertare a unor servicii de leasing la costuri atractive, pe extinderea termenelor de acordare a finantarilor si imbunatatirea accesului clientilor la serviciile noastre", a afirmat Stanescu.
Societatea inregistra, la finele anului trecut, o cota de piata de 11% si un volum total al finantarilor de peste 234 milioane euro, potrivit estimarilor proprii.
BCR Leasing furnizeaza finantari in sistem leasing pentru achizitia de autovehicule, flote, echipamente si utilaje industriale din toate domeniile, software, echipamente IT si bunuri imobiliare.
Compania este membra a Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania, dar se afla in discutii cu Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare pentru a deveni membru al acesteia din urma. Compania este subsidiara a BCR, membra a grupului austriac Erste Bank. BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste 11 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.