Clientii magazinelor din reteaua Altex vor putea achizitiona produse prin intermediul unei linii de finantare cu dobanda anuala si comision 0. Oferta inlocuieste creditul doar cu buletinul, disparut in urma introducerii noilor norme ale Bancii Natio
Clientii magazinelor din reteaua Altex vor putea achizitiona produse prin intermediul unei linii de finantare cu dobanda anuala si comision 0. Oferta inlocuieste creditul doar cu buletinul, disparut in urma introducerii noilor norme ale Bancii Nationale. Actele necesare obtinerii noului tip de credit sunt buletinul si o adeverinta de venit, iar timpul de raspuns este de maximum doua ore, se arata intr-un comunicat al Altex.
Creditul are un plafon de imprumut mai mare decat creditul "cu buletinul", care avea o limita de creditare de 5.000 lei. BNR a stabilit conditii mai restrictive pentru creditarea populatiei, prin modificarea si completarea Normei 10/2005 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice. Principala modificare vizeaza includerea in angajamentele totale de plata lunare ale persoanelor fizice, pe langa principal si dobanda, si a altor costuri care decurg din contractele de credite, reprezentand toate cheltuielile pe care solicitantul trebuie sa le suporte pentru acordarea si derularea fiecarui imprumut. In cazul creditelor de consum, angajamentele de plata lunare nu vor depasi 30% din veniturile nete ale solicitantului sau ale familiei acestuia, conform noilor norme BNR. Mai multi retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT&C au retras creditul "cu buletinul", de la data intrarii in vigoare a noilor norme - 22 octombrie, lansand oferte de creditare alternative. Altex a raportat in primul semestru o cifra de afaceri de circa 100 milioane euro si estimeaza ca va raporta in 2006 afaceri de 275 milioane euro, nivel egal cu cel din 2005. Reteaua retailerului include peste 120 de magazine Altex si Altex Megastore si 13 unitati de format mare, denumite Media Galaxy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.