In cursul sesiunii de tranzactionare de ieri a pietei sibiene la termen a fost tranzactionat contractul cu numarul 3 milioane, de la inceputul acestui an. Acest contract a fost incheiat la jumatatea sedintei pe activul suport DESIF 2. Cota reprezinta
In cursul sesiunii de tranzactionare de ieri a pietei sibiene la termen a fost tranzactionat contractul cu numarul 3 milioane, de la inceputul acestui an. Acest contract a fost incheiat la jumatatea sedintei pe activul suport DESIF 2. Cota reprezinta circa 58% din volumul realizat de Bursa de la Sibiu de la lansarea in iulie 1997 a contractelor futures, ceea ce evidentiaza cresterea constanta a interesului pentru instrumentele financiare derivate.
Evenimentul de ieri survine dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute a fost atins pragul de 5 milioane contracte, de la lansarea instrumentelor financiare derivate, in urma cu noua ani.
Cresterea constanta a interesului pentru piata futures este consecinta maturizarii investitorilor, reflectata in amplificarea volumului de contracte futures si de optiuni. Volumele atinse de piata sibiana se datoreaza cresterii constante a numarului de investitori. In acest moment sunt inregistrate peste 4.000 de conturi, zilnic intrand 10 - 15 investitori noi.
Investitorii apeleaza la aceste instrumente complexe dovedind ca percep ca atare nenumaratele lor avantaje, de la protectia eficienta a portofoliilor pana la randamente spectaculoase cu investitii minime.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.