Sedinta de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti s-a incheiat in stagnare fata de inchiderea de luni, pentru majoritatea companiilor lichide. Lichiditatea pietei a scazut cu circa 24% fata de ziua precedenta, plasandu-se la 45,8 milioane lei. Indicele

Sedinta de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti s-a incheiat in stagnare fata de inchiderea de luni, pentru majoritatea companiilor lichide. Lichiditatea pietei a scazut cu circa 24% fata de ziua precedenta, plasandu-se la 45,8 milioane lei. Indicele BET-C, care reflecta trendul general al Bursei, a incheiat ziua in scadere cu 0,09%, in timp ce indicele BET, care urmareste cele mai lichide zece actiuni, a ramas la aceeasi valoare de la inchiderea de luni.
Titlurile societatilor de investitii financiare, evidentiate cu indicele BET-FI, s-au depreciat cu 0,14%, dupa ce la deschiderea sedintei se aflau in crestere usoara. "Unii investitori si-au mai marcat o parte din profituri, insa majoritatea au asteptat sa vada in ce directie va merge piata", au declarat surse din piata.

Tranzactiile cu SIF, 51,8% din rulaje

Valoarea schimburilor cu titluri SIF s-a situat la 23,77 milioane de lei, acoperind 51,83% din totalul rulajelor inregistrate ieri. Si in sedinta de ieri, cei mai lichizi emitenti au fost SIF Oltenia si SIF Moldova, care la inchidere se plasau in usoara crestere. Valoarea tranzactiilor efectuate cu actiunile SIF Oltenia a fost de 8,053 milioane de lei, iar actiunile au avut un avans de 0,63%, ajungand la 3,19 lei pe unitate. In cazul SIF Moldova, lichiditatea a fost de 7,81 milioane de lei, iar cotatia a avut o crestere de 0,71% fata de inchiderea de luni.
Cea mai importanta corectie din sectorul SIF a avut-o Banat-Crisana, de 1,45%, pretul unei actiuni ajungand la 2,71 lei.

Antibiotice Iasi mai creste cu 7,43%

Sectorul bancar a avut usoare deprecieri, de pana la 1%, pe volume de tranzactionare destul de modeste. Doar Banca Transilvania a avut o lichiditate mai mare, de 4,03 milioane de lei, avand si o corectie de 0,91%.
Companiile petroliere au pierdut avansul din ultimele sedinte, astfel ca Rompetrol a scazut cu 1,05%, pana la 0,094 lei pe actiune. Petrom, in schimb, si-a continuat trendul de ieri si a mai pierdut inca 0,83%.
Dintre companiile lichide, Antibiotice Iasi a reusit sa isi pastreze avansul luat in ultimele sedinte, astfel ca, la inchidere, cotatia companiei se plasa in urcare cu 7,43%, pe un volum de 0,93 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.