Doar 50.000 de companii au indeplinit anul acesta conditiile de intrare in Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, dintr-un total de 531.269 de agenti economici care au depus bilantul contabil pentru anul fina
Doar 50.000 de companii au indeplinit anul acesta conditiile de intrare in Topul National al Firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, dintr-un total de 531.269 de agenti economici care au depus bilantul contabil pentru anul financiar 2005. In urma jurizarii, comisiile din cadrul CCIR au stabilit ca 1.581 de companii au indeplinit conditiile de participare la clasament, acestea fiind clasate pe primele 10 locuri la toate domeniile si subdomeniile.
Realizat anual de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in colaborare cu camerele de comert si industrie teritoriale, Topul National al Firmelor vizeaza premierea celor mai valoroase companii, evaluate atat din punctul de vedere al rezultatelor economice obtinute in anul precedent, cat si din cel al interesului acordat promovarii principiilor economiei de piata.
Continental Automotive Products din judetul Timis ocupa anul acesta locul I din domeniul "Industrie", in cadrul celei de-a XIII-a editii a Topului National al Firmelor realizat de CCIR. Continental este urmata, pe locurile doi si trei, de Holcim Romania si, respectiv, Oltchim SA, in timp ce locul patru este ocupat de Carpatcement Holding, iar cinci de Azomures SA.
Industria alimentara, a bauturilor si a tutunului este reprezentata in acest top al excelentei de Coca Cola HBC Romania, companie care ocupa locul intai, urmata de Ursus Breweries SA - locul doi si de Napolact SA Cluj, pe locul trei. Locul patru in categoria companiilor foarte mari din aceasta industrie este ocupat de Brau Union Romania, iar pe locul cinci se afla Romaqua Grup SA din Harghita.
Cele mai importante companii din domeniul comertului cu amanuntul au fost desemnate de comisiile CCIR Hiproma SA (Carrefour), Billa Romania, Praktiker, Leonardo SA si Romania Hypermarche (Cora Romania).
Totodata, industria mobilei este reprezentata anul acesta pe primele locuri in Topul CCIR de doua companii din Maramures - Italsofa Romania, locul I, si Plimob SA, locul 3, in timp ce Johnson Controls Romania se afla pe locul 2, Mobex SA Mures se afla pe locul 4, iar Sortilemn SA din Cluj se afla pe locul patru in categoria companiilor foarte mari.
Romtrans SA Bucuresti ocupa locul patru in cadrul categoriei companiillor foarte mari din domeniul transporturilor si activitatilor conexe, urmata fiind de Oil Terminal SA Constanta, pe locul doi, si Conpet SA Prahova, pe locul trei.
In domeniul constructiilor, locul I este ocupat de compania Vega 93 din Galati, iar urmatoarele doua clasate sunt Hidroconstructia SA Bucuresti si respectiv Energoconstructia SA Bucuresti.
IBM Romania ocupa primul loc in clasamentul CCIR pe domeniul tehnologiei informatiei - categoria companiilor mari - urmata de Microsoft Romania, Romsys SA, Siveco Romania SA si pe locul 5 de Ness Romania.
Anul acesta, baza de evaluare a clasamentului a constat in procesarea de catre Camerele de Comert si Industrie teritoriale a datelor privind 531.269 de agenti economici, care au depus bilanturile contabile pentru anul financiar 2005. Dintre acestia, numai 49.841 au indeplinit conditiile de participare la Top, iar, in urma jurizarii, comisiile au decis includerea in Top a 1.581 de agenti economici, clasati pe primele 10 locuri la toate domeniile si subdomeniile.
In 2006, CCIR a evaluat nivelul de performanta si a stabilit clasamentele pe domenii, grupe de activitate si dimensiunea firmelor pentru anul financiar 2005, prin prelucrarea electronica a datelor in baza metodologiei aprobate de catre comisiile constituite pe domenii de activitate.
Editia a XIII-a a Topului National al Firmelor a fost conceputa pentru sase domenii de activitate, respectiv Cercetare-Dezvoltare si High-Tech, Industrie, Agricultura si Pescuit, Piscicultura, Constructii si Servicii, Comert, Export si Turism.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.