Parlamentarii PD au avut, luni, o intalnire cu ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, in cadrul careia democratii au cerut suplimentarea bugetului alocat Ministerului Apararii si a celui prevazut pentru Ministerul Transporturilor. Vicepr
Parlamentarii PD au avut, luni, o intalnire cu ministrul Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu, in cadrul careia democratii au cerut suplimentarea bugetului alocat Ministerului Apararii si a celui prevazut pentru Ministerul Transporturilor. Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat pentru Mediafax, la finalul intalnirii, ca Partidul Democrat sustine proiectul bugetului de stat pe anul 2007 si ca parlamentarii PD nu vor conditiona votul de indeplinirea solicitarilor lor.
Oltean a precizat ca deputatii PD au avut cu Vladescu o "discutie mai mult tehnica", legata de buget, in care au cerut explicatii in privinta bugetului MApN, care, in opinia PD, trebuie sa fie peste 2% din PIB si sa se gaseasca resurse pentru acesta fara a afecta celelalte domenii. Ioan Oltean a mai spus ca PD a cerut si suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, care trebuie sa fie o prioritate a coalitiei. "Am cerut clarificari legate de cheltuieli, de sumele aduse la buget, de deficitul bugetar, si parlamentarii PD si-au lamurit o parte din neclaritati", a aratat Oltean. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, dupa intalnirea cu deputatii PD, ca a prezentat bazele macroeconomice ale proiectului de buget, structura de venituri si cheltuieli si a raspuns solicitarilor de majorare a bugetelor destinate ministerelor Apararii si Transporturilor. Vladescu a precizat ca este in discutie solicitarea PD de majorare a bugetului Ministerului Apararii, dar ca trebuie vazut daca acest lucru este posibil. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.