Valoarea totala a proiectelor initiate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor pentru imbunatatirea calitatii apei de pe teritoriul Romaniei se cifreaza la 2,475 milioane euro, conform declaratiilor facute, luni, de secretarul de stat Lucia Ana
Valoarea totala a proiectelor initiate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor pentru imbunatatirea calitatii apei de pe teritoriul Romaniei se cifreaza la 2,475 milioane euro, conform declaratiilor facute, luni, de secretarul de stat Lucia Ana Varga. Tot luni a fost prezentat si cel mai recent proiect in domeniu, numit "Consultanta pentru imbunatatirea analizei economice in domeniul apei, ca parte integranta a planului de management pentru bazinul hidrografic Dobrogea Litoral" care se inscrie in Programul Olandei de sustinere a Romaniei in procesul de preaderare la UE.
Guvernul olandez sustine elaborarea directivelor europene, instruirea in ceea ce priveste absorbirea corecta a fondurilor si consolidarea parteneriatelor publice private. Expertii olandezi ajuta la intarirea capacitatii institutionale, sprijina si elaboreaza analiza cost-beneficiu.
"A venit momentul de a intocmi planuri de management al fiecarui bazin hidrografic din Romania, 10 proiecte in acest sens fiind deja finalizate", a declarat Lucia Ana Varga.
Strategia de baza a acestui proiect recent, "Management integrat al zonei costiere", este realizata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina si supus dezbaterii publice de catre MMGA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.