Senatorul PNL Norica Nicolai, vicepresedinte al Comisiei de aparare din Senat, sustine ca "batalia" care are loc pe tema ascultarii telefoanelor este "inacceptabila" si ca in opinia ei cea mai potrivita solutie ar fi infiintarea unei unitati de inte
Senatorul PNL Norica Nicolai, vicepresedinte al Comisiei de aparare din Senat, sustine ca "batalia" care are loc pe tema ascultarii telefoanelor este "inacceptabila" si ca in opinia ei cea mai potrivita solutie ar fi infiintarea unei unitati de interceptare autonoma care sa fie pusa sub control parlamentar. Interceptarile ar urma sa se faca astfel cu avizul unui judecator, iar dupa 30 de zile persoana al carei telefon a fost interceptat sa fie anuntata despre acest lucru si, mai mult, sa ii fie pusa la dispozitie banda cu inregistrarea audio. Norica Nicolai a mai spus ca in Comisia de aparare din Senat vor fi demarate verificari pentru a se vedea si care din serviciile secrete detine aparatura de interceptare a telefoanelor si de ce, pentru ca "potrivit legii doar SRI are in prezent acest drept". Senatorul liberal a mai afirmat ca in Comisia de aparare vor fi evaluate si serviciile secrete ale Ministerului de Interne si Ministerului Justitiei, pentru ca, mai ales in cazul structurii infiintate in locul SIPA, trebuie vazut care sunt "atributiile acestui serviciu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.