Criza de carbune se face simtita la Rovinari si Turceni. Pentru a satisface cererea de energie, termocentralele folosesc, deja, rezerva strategica a Romaniei. Directorul general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia a declarat pentru Realitate
Criza de carbune se face simtita la Rovinari si Turceni. Pentru a satisface cererea de energie, termocentralele folosesc, deja, rezerva strategica a Romaniei. Directorul general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia a declarat pentru Realitatea TV ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza infrastructurii invechite si a cererii tot mai mari de pe piata pentru carbune. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia nu reuseste sa faca fata cererilor de carbune venite din partea termocentralelor, desi si-a marit productia cu 6,1% fata de cat era stabilit in planul de productie. "Am intrat in rezervele de stat anul acesta, dar pana la data de 31 octombrie avem obligativitatea de a le reconstitui", a declarat Daniel Burlan, director general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Complexul Turceni, de exemplu, a apelat si la stocul de rezerva pentru perioadele de criza. Potrivit reprezentantilor acestor societati, de vina pentru aceasta situatie sunt atat utilajele invechite, cat si cererea tot mai mare de carbune. In anul acesta, cererea de carbune este mai mare cu 10% decat anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.